- Ad Soyad
- Orhan Çolak
- Aracınız
- Civic FD6 2007
Selamünaleyküm
2007 model Civic aracımda 1 haftadır sarı yağ lambası yanıp sönmeye başladı. Aracı alalı 3,5 ay oldu. Alır almaz motor yağ değişimi yaptırdım Km:215000 bindeydi 10/40W motor yağı koyalım dedi usta fakat geçmişte ne kullanıldı bilmiyorum. 218500km de sarı yağ lambası yanıp sönmeye başladı. Ustaya götürdüm yağ çubuğunu çekti araba meğilli yerde biraz dedi yağ eksilmiş 300gr civarı
5-30W yağ ilavesi yaptı. Ben kendim sürekli düzenli kontrol ederim yağ çubuğunu. Yağının eksik olduğunu düşünmüyorum. Şimdi kontrol ediyorum yağını tamircinin belirlediği sınırın biraz üstüne çıktı. Ortalama 150-200km boyunca yakmadı lambayı. 3-4 gündür sık sık sarı lambayı yakmaya başladı yağ seviyesi normal. Sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum
5-30W yağ ilavesi yaptı. Ben kendim sürekli düzenli kontrol ederim yağ çubuğunu. Yağının eksik olduğunu düşünmüyorum. Şimdi kontrol ediyorum yağını tamircinin belirlediği sınırın biraz üstüne çıktı. Ortalama 150-200km boyunca yakmadı lambayı. 3-4 gündür sık sık sarı lambayı yakmaya başladı yağ seviyesi normal. Sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum