Konuya cevap cer

Arkadaşlar, burada birbirimizi kıracak veya inatlaşarak bir durum yok herkes fikrini beyan edebilir.Bu konuda analyışlı olmak gerekir diye düşünüyorum.

Önemli olan bu formda sorunlarımızı ve görüşlerimizi paylaşarak bilgi sahibi olmamız.

Toplum olarak karşımızdakinin zarar görmesine sevinir birey olmaya başladık.

Araba fiyatları konusunda bende kendi düşüncemi paylaşayım, 2020 senesi ortalarında sıfır aracın azlığı , kredi faizlerinin düşük olması ve pandeminde vatandaşın özel araca talep etmesi nedeniyle araç fiyatları olamsından çok fazla yükseldi, yıl sonuna doğru araçların çoğalması , faizlerin yükselmesi talebi durudurdu dolayısıyle araç fiyatları durakladı ve geri geldi. Bu arada şunu unutmayalım hükümetin ötv oranlrında değişkliğe gitmesi olumlu ve olumsuz yansıdı.formdaki herkese sorsam kimin aklına gelirdi ki 2.el fiyatı sıfır fiyatını geçsin.

Araç alıp satanlrın çoğu elindeki aracı satıp yeni aldı, dolayısıyle bu ortamda zarar etmiş sayılmaz ve hatta yüksek satıp araç almayan bu zamnda karlı bile çıktı ama çok büyük bir yüzde değil.

Araç fiyatları yükselir mi derseniz. bana göre liste fiyatlarına tekrar yükselebilir. sebebi derseniz işçiilk ücreti artacak, demire gelen zam nerdeyse %40 civarında, otomobil firmalrının tamamı kuru geriden takip etmekte.

Düşebilirmi biir ihtimal oda otomobil firmalrının stokları artrsa ve durgunluk devam ederse geçmişte olduğu gibi belki ÖTV indirimi yaparlar. ( Bu olasıkıta bana göre zor çünki devletin en büyük vergi geliri burada )

Geri