Sürekli Check System Uyarısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Minare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FC5 2019
Selamlar

2019 model dizel otomatik araç.
Sürekli check system hatası veriyor.
Servise götürdüğüm zaman hata sebebi tespit ediliyor ve sorun olmadığı söyleniyor.

Şu ana kadar
- İlk check system hatası ile beraber DPF uyarısı da verdi. Temizlettik. 1 ay sonra tekrar uyarı verdi. Temizlenmiyor dediler. DPF'i tamamen kestirdim. Çünkü ilk dpf hatasında temizlettim ama tekrar uyarı vermeye devam etti.
- İkinci check system ile beraber Su filtresi hatası verdi. Baktırdım. Biriken su yok diyip sensör değiştirdiler.
- Üçüncü check system hatasında egzosta problem var dediler ama baktılar temiz. Bir problem yok. Reset attılar.

Şimdi 1 hafta geçti ve check system uyarısı tekrar geldi.

Yurt dışında küçük bir ülkede yaşadığım için başka honda servis yok maalesef.

Sorun ne olabilir. Bir fikri olan varsa en azından bunu servise iletebilirim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Geçmiş olsun hocam arıza kodlarınız birbirinden bağımsız, arızalar ise teorik ve pratikte birbirini desteklemiyor. Ben Ecu'dan şüphelendim. Hali hazırda çalışan ecu değişimi ile reset atıp test edilebilir. Aynı hal devam eder ise tesisattan şüphelenirdim. Forumda daha önceden bu tarz bir konuya rast gelmedim. Ender görülen bir problem gibi duruyor. Elektronik arızalar ise ekstra sabır ister. Kolay gelsin.

Aracınız
Civic FC5 2019
Muhtemelen aracı tr ye getirip bırakacağım. Buradaki ustalar robot aslında. Makineye bağla ve ne derse o. Bitti. Kişisel bir katkı yok. Şu an hata devam ediyor ve adamlar bizlik bir durum yok modunda.

Aracınız
Civic FC5 2019
Bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Check System uyarısı 3 gün gitti. Sonra tekrar geldi. 1 gün öyle kaldı. Tekrar gitti. 3 gündür yok uyarı. Ama her an gelebilir. Yani özetle kendi kendine gidip geliyor. Belki bir fikri olan vardır. Teşekkür ederim.

Geri