Merhaba Herkese. 23 model benzinli Civic sahibiyim. Aracımı şehir içi-dışı farketmeksizin eco modda kullanıyorum yakıt tasarrufu için. Bunun bir zararı var mıdır? henüz 1500 km de aracım. Teşekkürler şimdiden.
Merhaba Herkese. 23 model benzinli Civic sahibiyim. Aracımı şehir içi-dışı farketmeksizin eco modda kullanıyorum yakıt tasarrufu için. Bunun bir zararı var mıdır? henüz 1500 km de aracım. Teşekkürler şimdiden.
Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için hocam. Haklısınız normal modda kullanmak mantıklı gözüküyor.bildiğim kadarıyla eco modda klima gücü düşürülüyor, motor tepkilemeleri kısıtlanıyor haricinde pek bir şey olmuyor özetle teknik anlamda bir olumsuzluğu bulunmuyor ama açıkcası normal modda kullanıp gaz pedalına bir okadar bilinçli ve sakin şekilde kullanmak tahminimce çok benzer sonuçlar getirecektir.
ben şahsen aracımın gücünün ayaklarımın altında hazırda olmasını daha çok tercih ediyorum atıyorum bir senaryo yazalım diyelimki siz bir ışığa yaklaşıyorsunuz size yeşil yanıyor ama tam geçerken bir bakmışsınız kırmızı yanmasına rağmen birinin size doğru hızla geldiğini görürüyorsunuz ve hızlı davranmazsanız tam aracınızın göbeğinden vuracak.
işte o an gibi anlarda aracın reflexlerinin seri olması çok mühim ve o anda econ mod normal moda göre çok daha yavaş davranacaktır.
şahsi fikrim normal modda kullanın ama gaz pedalına ihtiyacınız olduğu kadarıyla basın yeter.
Merhaba hocam. Araç düz benzin benimmerhaba benimde 23 model civic var yaklaşık aynı km de. eco modla bi depo normal modla bi depo bitirdim. hemen hemen aynı km gitti kullandığım yer çoğunlukla aynı. eco modunda aracın uyuz kalması da cabası yani ya ben çözemedim eco modu ya da kullanım sitilime pek uygun değil.
yakıt tüketimi sizde lpg modunda şehir içinde kaç litre gösteriyor yaklaşık
Merhaba hocam, hissedilir derecede yakıt ekonomisi sağlamadığı gibi, aracı aşırı hantallaştırıyor. Buda keyifli bir sürüşü engelliyor. Tavsiye etmem.Merhaba Herkese. 23 model benzinli Civic sahibiyim. Aracımı şehir içi-dışı farketmeksizin eco modda kullanıyorum yakıt tasarrufu için. Bunun bir zararı var mıdır? henüz 1500 km de aracım. Teşekkürler şimdiden.
Teşekkür ediyorum yanıtınız için hocam. Herkes sağolsun kapattım ecoyuMerhaba hocam, hissedilir derecede yakıt ekonomisi sağlamadığı gibi, aracı aşırı hantallaştırıyor. Buda keyifli bir sürüşü engelliyor. Tavsiye etmem.