Civic FB7 Tekleme Problemi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan civic78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FB7 2013
1,5 ay önce 2013 civic'im yolda giderken birden gaz yememeye başladı ve motor ışığı yanıp sönmeye başladı. Gazı kapatıp benzine geçtim yine aynı, hiç yemiyor değil ama hız 10'u geçmiyor. Kenara çektim, benzinde tekrar başlattım, düzeldi, motor ışığı da söndü. 1 hafta aralıklarla 2 kez daha yapınca gazcıya götürdüm. Makineye bağladı ayar yaptı falan, dedi ki map sensöründen olabilir. Ayar yaptım, tekrar olursa gel dedi. 10 gün sonra tekrar yaptı. Gittim, bu sefer benzinde de patlama yapıyor dedi, bindi sürdü, dedi sen hissetmiyorsun ama benzinde de hafif tekleme var, sen bunu hondaya götür dedi. Benzin yakıt kesimini kompanse edebilir ama gaz edemediğinden araba hiç gitmemeye başlıyormuş. Ateşlemede problem olabilir dedi.

Honda yetkili servisine götürdüm, arızayı tespit edemedik dediler. Sübap ayarı, kelebek temizliği ve buji değişikliği deneyeceğiz sırayla, bunlardan biri çözer, araba 2-3 gün bizde kalacak dediler. Çıkacak fiyattan da korkup bırakmadım henüz.

Önceki konulara baktığımda bobin arızası gibi gelmişti ama servis bobinlerde sıkıntı yok diyor. Sizce baş şüpheli hangisidir? İlk hangisini yaptırayım? Sanayideki ustaya götüreceğim arabayı, servis öpecek gibi duruyor.

Merhaba hocam, arıza lambası yanıp sönmesin de ilk akla gelecek madde ateşleme sistemi problemidir. Benzinde de yapması bunu destekliyor. Bujiler kontrol edilir. Ohm dirençleri ölçülür. Göz ile yanma ve ateşleme gözlemlenir. Bobinler marka kontrolü hepsi aynı mı? Temizlik yapılabilir. Bujiler sıkıntılı ise ilk Bujiler değişir. Orjinal olmasına dikkat edin. NGK marka almanızı öneririm. Geriye tesisat kontrolleri olabilir.
Arıza kodu taraması yapılır. Geriye dönük arıza kodları öğrenilir. Subap ayarı uzun süre yapılmadı ise de bu tarz problem olur.

Geri