Civic FC5 Tekleme ve Tecrübe

Ad Soyad
gökhan gözeten
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhaba 2017 fc5 Eco Excecutive aracım için başımdan geçen bir sorun ve çözümü anltamak isterim. bu sorunu yaşayan arkdaşlar var ise çözüm olabilir.

araç 10 bin bakımından sonra tekleme yapmaya başlamıştı. cvt yağı değişimi yaptırdım 120 bin de. ben ilk önce bunun sorun olacağını düşündüm fakat sürekl bir vuruntu yapmıyordu.

daha sonrasında izmir terakki honda servisinde subap ayarı ve buji değişimi yapıldı. yine de vuruntu geçmemişti, sanki araç düşük devirde yakıtı yakmıyordu veya benzin veya lpg filtresi tıkalı diye yordum kendimce. sonrasında würt marka enjektor temizleyici kullandım ve sorun çözüldü. bir de bu süre zarfında lpg de kullanmadım. tahimince lpg de bir sorun var. yolda sabit hızda 90 -100 ile giderken lpg de vurma yapıyor ve devir az da olsa dalgalanmakta. benzinde bu sorunu yaşamadım.

lpg ne kadar ekonomik olsada uzun süre zarfında motora olan zarar bence yakıttan edilen tasarruftan daha külfetli olacaktır. şuan şehir içi benzin de ortalama 7 lt yakmakta araç.

40 binde bir buji ve cvt yağı değişimi yapmanızı ve bunlara ek olarak subap ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim. cvt den kaynaklı araba düşük devirde çalışmakta ve TR de benizn oktanları 80 civarında olup bu da düşük devirde yakıtın yanmasını etkilemekte benim görüşüm. onun için her depoda kaliteli oktan artırıcı kullanmanızı tavsiye ederim 300 350 tl arasında bulabilirsiniz.

bu dediklerimi uyguladıktan sonra araç daha stabil çalışmaya başladı. ve yakıt tüketimim de baya bir azaldı.

farklı konularda sorularınız olursa sormaktan çekinmeyiniz.

iyi günler dilerim...

Geri