Yağ Göstergesi

Katılım
22 Nis 2019
Mesajlar
22
Tepki puanı
6
Konum
ankara
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Merhaba Arkadaşlar,
Aracım 2018 hatchback km 5446.
Kontak iki konumundayken aşağıdaki simge çıkıyor ve infoya bastığımda yağ işareti ve yanında 1500 km çıkıyor, onu da ekliyorum. Aracın yağını kontrol ettim, azalmış görünüyor ama emin olamadım.
Not: sürüş halindeyken yanmıyor.
Nedir bu işaret, ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz ?
Sevgiler


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
30 Tem 2019
Mesajlar
76
Tepki puanı
57
Konum
Elazığ
Bence yağ bakımına az kaldığı için bu işaret çıkmaktadır. Eğer yağı az olsa en soldaki yağ lambası ikazı sürüş anında sönmez. Ben elegance modelini kullanıyorum göstergeler farklı yine executive veya rs kullanan arkadaşlar daha iyi yardımcı olur. Yanlış bilgilendirme yapmış olmayayım.
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
973
Tepki puanı
2,145
Yaş
39
Konum
Kocaeli / Gebze
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
En kısa zamanda yetkili servise gidin bakım zamanına 1500km kaldı diyen uyarı bu, bizim insanlarımız malesef kullanma kılavuzu okumayı sevmiyor:) bu uyarı kullanıcı tarafından sıfırlanıp o ekrandan yok edilebiliyor:), info menu düğmesine birkaç kez basıp ekranda ingiliz anahtarı simgesine gelince ENTERe basıp seçin sonra onu ENTER düğmesini basılı tutarak sıfırlayın. Bir daha uyarı gelmez. Detaylar için bakım monitörü sıfırlama maddelerine kullanma kılavuzundan bakabilirsiniz kullanma kılavuzunuz yoksa Honda nın kendi resmi internet sitesinden pdf formatında telefonunuza bilgisayarınıza indirebilirsiniz oradan okuyabilirsiniz

Bakımları takip etmek kullanıcı sorumluluğunda hiçbir yetkili servis bunu neden kendiniz sıfırladınız diye sorup ta problem çıkartmaz.

Bakım zamanınız gerçekten geldiyse de servise uğramanızda fayda var.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
973
Tepki puanı
2,145
Yaş
39
Konum
Kocaeli / Gebze
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
her gün çalıştırılan kullanılan otomobilde motor yağı seviyesini yağ çubuğundan günlük olarak hergün, yada en fazla haftada bir kontrol etmeniz en idealidir, ancak kullanma kılavuzu motor yağı seviye kontrolü için her yakıt alındığında şeklinde bir periyot belirlemiş.

civic çok zor yağ eksiltir, şöyle 300-400000km lpg ile epey hor kullanılırsa belki 10000km de bir litre eksiltir, o yüzden yağ seviye kontrolünü motoru stop ettikten en az 5 dakika sonra otomobilin düz bir zeminde durduğundan emin olduktan sonra kontrol edin. Sıcak motorda soğuk motorda az bir miktar eğimli yolda yağ seviyesi çubukta çok başka çıkar.
 
Geri
Üst