- Ad Soyad
- Yigit bayram
- Aracınız
- Civic FD6 2007
Hocam australiada yasiyorum, tamircinin kaputu acmasi 300 dolardan basliyor. Ondan sormustum.Merhaba hocam, yağ kaçağını bu fotoğraflardan bilemeyiz. Alt taraf güzelce yıkanır. Sonra kontrol edilir.
Bağlantı hakkında bir problem var gibi duruyor. Tamirci baksa anlar.
Iki sorunum daha var, araba kalkislarda silkeliyor. Ya debriyaj ya volan diye dusunuyorum. Ikincisi debriyaj pedalinin en sonuna kasar basinca takk diye bir ses geliyor.(pedaldan)Merhaba hocam, yağ kaçağını bu fotoğraflardan bilemeyiz. Alt taraf güzelce yıkanır. Sonra kontrol edilir.
Bağlantı hakkında bir problem var gibi duruyor. Tamirci baksa anlar.
Hocam yazdıklarınızdan şu sonuca varıyorum. Kullandığınız aracın geçmişi hiç iyi değil. Bakımları düzgün yapılmamış.Iki sorunum daha var, araba kalkislarda silkeliyor. Ya debriyaj ya volan diye dusunuyorum. Ikincisi debriyaj pedalinin en sonuna kasar basinca takk diye bir ses geliyor.(pedaldan)
Hocam arabayi alali 3 ay bile olmadi. Ayagimi yerden kessin diyerekten aldim. Debriyaji asiri derecede ustte kavriyor. Neredeyse tam tepesinde. O bolgede olu nokta gibi birsey var. Baski balata degisimine 1400 dolar fiyat bictiler. Ben zaten arabayi 2900 e aldim. Saka gibi . Yag kacagina gelirsek ustten baktigimda tek gordugum rulman gibi birsey var kayisa bagli. Orasi dahil yag olmus. Telefondan cekemedim.Hocam yazdıklarınızdan şu sonuca varıyorum. Kullandığınız aracın geçmişi hiç iyi değil. Bakımları düzgün yapılmamış.
Yağ için üstten o bölgenin fotoğrafı lazım. Damlama olan yer üstü daha iyi fikir verir.
Silkeleme buji veya bobinden de yapabilir. Kontrol edilmeli.
Debriyaj meselesi ise başlı başına bir problem. Baskı balata sökülüp değişim yapılabilir. Bitik bir balata volanı yer iş daha kötüye doğru gider. Balata bittiğini rampada gaza bastığınız da devir yükselir ama araç gitmez. Oradan anlarsınız.
Tak sesi baskı yayından veya şemsiye kaçırıyor olabilir. Debriyaj pedalı üstte kavrayıp bastığınızda sertlik var ise mutlaka baskı balatayı değiştirin.
Aracınız genel bir bakım istiyor.
Ne biçim bir fiyat sistemi varmış. Aracın yarı fiyatına baskı balata mı olur!H
Hocam arabayi alali 3 ay bile olmadi. Ayagimi yerden kessin diyerekten aldim. Debriyaji asiri derecede ustte kavriyor. Neredeyse tam tepesinde. O bolgede olu nokta gibi birsey var. Baski balata degisimine 1400 dolar fiyat bictiler. Ben zaten arabayi 2900 e aldim. Saka gibi . Yag kacagina gelirsek ustten baktigimda tek gordugum rulman gibi birsey var kayisa bagli. Orasi dahil yag olmus. Telefondan cekemedim.
Evet hocam fiyat sistemi biraz oyle( iscilik dahil) sigortaya 1100 dolar odedim saka gibiNe biçim bir fiyat sistemi varmış. Aracın yarı fiyatına baskı balata mı olur!
O zaman hiç uğraşmaya gerek yok. Hemen satmaya bakın derim. Alacağınız araç ise bulunduğunuz muhitte en çok kullanılan, küçük ,parçası bol, kronik problemi az olan araç bakmanızı öneririm. Yanınızda ise araçtan anlayan biri olsun.