Civic ES7 Yakıt bir anda arttı?

Ad Soyad
Onur yılmaz
Aracınız
Civic ES7 2005
Arkadaşlar selamın aleyküm
Aracım 2 yıldır bende tüp yok benzinli sürekli depoyu fullerim. Yaz kış ortalama 1 depo ile 550 km yapıyorum İstanbul şehir içi. Son 3 4 seferdir depoyu fulledğimde 450 km yapıyorum bi anda aracın yakıt arttı. Suna aracım 303 binde. 12 bin km önce ağır bakım yaptırdım triger, subap ayarı, bujiler değişti. Yani subap ayarıyla ilgili bi sorun yok. Arıza lambası da yanmıyor. Araçta belirgin olarak bi arıza yok ama rolantide motor daha öncelere göre biraz titreşimli çalışıyor gibi içerden otururken hissediliyor. İstanbul'da bilindik Honda bakan bi kaç usta ile görüştüm ilk akla gelen subap ayarı diyorlar ama oda yeni 3 4 sebepten olabileceğini söylüyorlar ama suanlık birşey yapmayalım sensörlerden kaynaklı olma ihtimali yüksek arıza lambası yakmasını bekle diyorlar. Ama 4 depoda 1 depo zararım oluyor sizce en önce neyi deneyelim

Ve aleykümselam
Boğaz kelebeği ve Egr temizliği yapılabilir.
Katalizör veya susturucular da bir tıkanıklık olabilir mi?
Birde aracın Stf, Ltf değerleri nerede geziyor takip edilebilir.
Arıza lambası yanmasa da kaliteli bir Obd okuyucu ile arıza kodu taraması yapılabilir. Ecuya reset atılabilir.

Ve aleykümselam
Boğaz kelebeği ve Egr temizliği yapılabilir.
Katalizör veya susturucular da bir tıkanıklık olabilir mi?
Birde aracın Stf, Ltf değerleri nerede geziyor takip edilebilir.
Arıza lambası yanmasa da kaliteli bir Obd okuyucu ile arıza kodu taraması yapılabilir. Ecuya reset atılabilir.
Bahsettiğiniz değerler için afr ayarı yapan biryere gitsem konuya hakimdir sanırsam. Banada mantıklı gelen katalizör ve susturucular.
Egr ve boğaz kelebeğini kendim temizlemiştim onlardada sorun oldugunu düşünmiyorum.

Bahsettiğiniz değerler için afr ayarı yapan biryere gitsem konuya hakimdir sanırsam. Banada mantıklı gelen katalizör ve susturucular.
Egr ve boğaz kelebeğini kendim temizlemiştim onlardada sorun oldugunu düşünmiyorum.
Afr ayarı LPG için yapılıyor. Sizin bu ayarı oksijen sensörleri ile otomatik yapması gerekiyor. Oksijen sensörleri Denso mu? Yanıltıcı takılmış mı? Bir kontrol edilebilir.

Afr ayarı LPG için yapılıyor. Sizin bu ayarı oksijen sensörleri ile otomatik yapması gerekiyor. Oksijen sensörleri Denso mu? Yanıltıcı takılmış mı? Bir kontrol edilebilir.
Yanıltıcı vardı söktük onu sensör ne marka bilmiyorum ona baktırıyım daha önce araç kendisi stop ediyordu usta sebebi o yanıltıcı var söktüm temizledik demişti belkide arızalanmak üzere yanlış okuyor ama ustalar değiştirme taraftarı oluyor hemen bunu test etmenin yolu nedir obd ye takılan cihazım var onla yapabilir iyim veya sökülüp testi yapılabilirmi

Yanıltıcı vardı söktük onu sensör ne marka bilmiyorum ona baktırıyım daha önce araç kendisi stop ediyordu usta sebebi o yanıltıcı var söktüm temizledik demişti belkide arızalanmak üzere yanlış okuyor ama ustalar değiştirme taraftarı oluyor hemen bunu test etmenin yolu nedir obd ye takılan cihazım var onla yapabilir iyim veya sökülüp testi yapılabilirmi
Evet. Obd cihazın ile program üzerinden verileri takip edebilirsen oksijen sensörlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edilebilirsin. Sökmeden üstünde çalışır iken test edeceksin. Artı eksi gel git yapmalı.

Evet. Obd cihazın ile program üzerinden verileri takip edebilirsen oksijen sensörlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edilebilirsin. Sökmeden üstünde çalışır iken test edeceksin. Artı eksi gel git yapmalı.
Dayanamadım indim arabaya sensör 2 yi 1.28 voltta sabit tutuyor. Buda zengin karışım anlamına geliyormuş. Hafta sonu söküp temizliycem düzelmesse denso marka ile değiştiririm artık.
2 ustaya gittim ikiside Honda bakıyor İstanbul Anadolu yakasında bilindik ustalar bi cihaza bağlayıp bakalım demediler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-10-22-22-50-21-460_com.ovz.carscanner.jpg
    Screenshot_2025-10-22-22-50-21-460_com.ovz.carscanner.jpg
    73.1 KB · Görüntüleme: 5
Ustam birşey daha kafama takıldı belki oksijen sensörü sağlam olabilirmi ama sabit duruyor 1.27 1.28 de araçta bir sorun olduğundan dolayı 1 voltun üzerinde okuyor olabilirmi

Ustam birşey daha kafama takıldı belki oksijen sensörü sağlam olabilirmi ama sabit duruyor 1.27 1.28 de araçta bir sorun olduğundan dolayı 1 voltun üzerinde okuyor olabilirmi
Üst listesinde Stf ve Ltf değerlerine bir bak orası nasıl?

Geri