Baskan bizim burda shell 3.32 aytemiz 3.33 total 3.39 opet 3.39-3.69 araliginda shell ile kiyaslayacaksan bp po total aytemiz dene bilindik istasyonlarda en uygunu hangisiyse onu denemek lazim bazilari ipragaz go diyor ama heryerde bulunmuyor. Ayni kullanim aliskanliklarinla kullan hicbirinde basma hangisi daha fazla yol yapiyorsa ordan alirsin ben shellin performansindan memnunum ama uzun yolda shell 400 gidiyorsa aytemiz 420 gidiyor o yuzden bir suredir benzini shellden gazi aytemizden aliyorum. Gerci istasyonlarin aralarinda anlasma var mesela aytemiz benzini burda shell dolum tesisinden tedarik ediyor sadece katkilisini shell kendi bunyesinde satiyor. Trabzondada shell istasyonlari aytemizin gazini kullaniyor dolum istasyonlarinda en yakin hangi lpg dolum tesisi varsa cogu firma anlastigindan aliyor aslinda firmalarin benzer tuketim gostermesinin sebebi de bu.
Bp den memnun degilim en az burasi yapiyor istasyondan kaynakli olabilir, 210-220 km de bitti depo.
Shell performans ama bp den biraz fazla 250-260 arasinda
Total bunlardan cok az fark atiyor.
Opet benim aracta az km yapiyor gibime geldi uzun yolda 370-380 gibi bitmisti ama babamin aracta 28 litre ile sehir icinde 260 km civari gidiyor. Ben hangi firmadan alirsam alayim 34.5 litre ile 280 i gecemiyorum
Aytemiz ile 270-280 km civarinda.
Ben benim aracta asiri fazla tuketiyor diyemem ama sehir ici kisa mesafede arac cabuk isinmasina ragmen fazla tuketimi var gibime geliyor.
Fabrika verisi sehir icinde 8.5 litre ise 10.2 litre civari yapar, hadi ben kisa mesafeyim diyelim 11-12 litre bandinda olmaliydi diye dusunuyorum.
Civic ozelliklerine giren oldu mu bilmiyorum ama uzun yolda 5.5 litre olan tuketimimizi 5.0 litre benzin olarak dusurmusler. 2019 araclarda bir guncelleme var ama ne degisti de tuketim azaltilabildi hicbir sekilde bilgi yok opsiyon olarak bile bize sunulmamasi cok garip acikcasi, sirf bu tavirlari yuzunden bir sonraki aracta hondadan ayrilirim ben. Ne kadar yuruyen aksami sorunsuz arac olsada kullaniciya satinalma sonrasi destegi turkiyede vasat olan firmalardan.
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.