Civic FD6 Yoğun yağmurlu havada gelen ses?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tayhaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tayhaf

0
Herkese merhaba, salı günü ege bölgesinde çok yoğun bir yağmura yolda yakalandım.Rampa çıkarken gaza bastığımda değişim uğultu sesleri geldi arka taraftan.zeminde bileğe kadar gelen yağmur suyu birikintisi vardı.
Yolun devamında su birikintisi olamayan yerde aracı zorladım devir arttırdım bana mısın demedi. Ancak şiddetli yağmurda rampayı çıkarmayacağım zannettim. Acaba ne olmuş olabilir, veya daha önce başına gelen varmı

SM-A356E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Yolda çok su olduğu zaman aracın yolda ilerlemesine engel olur. Motora ekstra yük biner. Normal yolda gider gibi gaza basarsanız motor tepki vermez. Vites düşürüp hız azaltılır, lastiklerin kızaklanmasına sebep olmadan geçmelisiniz.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Herkese merhaba, salı günü ege bölgesinde çok yoğun bir yağmura yolda yakalandım.Rampa çıkarken gaza bastığımda değişim uğultu sesleri geldi arka taraftan.zeminde bileğe kadar gelen yağmur suyu birikintisi vardı.
Yolun devamında su birikintisi olamayan yerde aracı zorladım devir arttırdım bana mısın demedi. Ancak şiddetli yağmurda rampayı çıkarmayacağım zannettim. Acaba ne olmuş olabilir, veya daha önce başına gelen varmı

SM-A356E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Su birikintileri maalesef bizim araçların genel düşmanı, ozelikle teker rulmanlarınin ömrünü çok kısaltır. Bu durumda araç su birikintisine ne miktarda girdi bu önemli, sanki sizde anlık olarak arka egzoztan su girişi olmuş ve motorun gaz atmasi dengesiz hale geldiği için motoru bogmus olabilir, bu durumda çekişte de ciddi kayıp olmuş olabilir.

Geri