Civic FE1 Youtube’da viral olan Civic vs Audi a5 videom :)

Ad Soyad
Samet çolak
Aracınız
Civic FE1 2021
Selamlar arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde Kuzey Marmara Otoyolu’nda tek başıma seyir halindeyken, denk geldiğim bir Audi A5 (yeni kasa, 2.0 TFSI 204-205 hp) ile spontane bir gazlama yaşadık. Eğlencesine çektiğim bu anları da video kaydına alıp YouTube’a yükledim.
Video beklediğimden çok daha fazla ilgi gördü. Şu anda 1 milyon izlenmeyi geçti ve 2 milyon izlenmeye doğru gidiyor. Hatta Audi A5 sahibi bile videoya denk geldi ve yorum bıraktı.

Tabii bazı yorumlarda “Honda kim, Audi kim” tarzında eleştiriler de geldi. Civiği bilmeyen hayatında bisiklete dahi binmeyen insanlardan linc yedik :) her neyse
Bu karşılaşma tamamen tesadüf ve eğlence amaçlıydı eğlendim :) linki bırakıyorum

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Arkadaşlar 1.5t üniteyi global anlamda toparlarsak CRV,Accord,URV,Jade, Hrv ve son olarak tabiki Civicte kullanıldı ama dikkatinizi çekerim bu araçların %90ı performans aracı değil, amaç şanzımanı güzel,seri,verimli,uygun olan CVT kullanıp uzun stroke,küçük ve çabuk dolan turbo kullanarak altları çok ciğerli motor üretmek yani bunu kalkıp performans için kullanmak çok doğru olmuyor özelliklede CVT şanzıman ile.

ABD'de bile 1.5t nun performans serisi olan Si versiyonu farklı egzantrik miline,turboya sahip ve manuel (otm seçenek bile yok Si'da) yoksa CVTli olan versiyonları Touring gibi genelde gündelik araçlar aynı yukarıdaki performans odaklı olmayan araçlar gibi.

videoda CVT niz yukarıdaki arkadaşında dediği gibi artık beni rahat bırak demiş, bunu normal kullanımda sağlıklı ve kibar kullanılan bir araçtada duyabilirsiniz fazla dik yokuş olur duyarsınız, aşırı sıcak havalar vardır biraz gazlarsınız duyarsınız ama düz yolda bu şekilde duyuyorsanız aracı ciddi anlamda konfor alanından çıkarmışsınız demektir.

karşınızdaki aman aman masraflar istemeden 400hpye çıkabilen ciddi bir makine Golf Rından tutun GTİsindan S3lere kadar tüm araçlarda kullanılan safkan performans motoru + ıslak ve aşırı sağlam şanzıman hatta belkide aralarında tek ve en sağlam dsg modeli onunla baş edebilecek kadar civic zorluyorsanız yazık ediyorsunuz demektir bence.

Ad Soyad
Enes
Aracınız
Civic FE1 2022
Ben kendi aracımı stage 2 yaptım ve şanzımanın ısınmasını engellemek için custom şanzıman soğutucu yaptım. Şanzıman soğutucusuz 110 dereceleri çabuk görürken (stok hali dahil), bu kasanın stok hali için bile şanzıman soğutucusunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Yaz aylarında sıkıştırırken 80-85 dereceyi geçtiğini görmedim.

Geri