2013 civic gaz yememe ve arıza lambası yanıyor

Katılım
5 Ağu 2023
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Konum
kayseri
Ad Soyad
ismail ermiş
Yaş
40
Aracınız
Civic FB7 2013
2013 civic otomatik aracımla rampada gaz yememe sorunu yaşadım, motor arıza lambası yandı aynı anda esp ve fren balata arıza lamları da yandı ve araç tamamen gaz yemedi, benzine aldım sorun olmadan devam ettim, 2 gün sonra arıza lambaları kendiliğinden söndü, 1 hafta sonra aynı durum tekrar yaşandı ve yine lambalar kendiliğinden söndü, bobin ve bujilere baktırdım sorun yok dedi usta, şimdi sibop ayarı yapılacak olmazsa silindir kapağı değişecek o da epey masraflı olacağını söyledi, benzer durumu yaşayan oldu mu, yardımcı olabilecek kimse var mı?
 
Katılım
2 Nis 2018
Mesajlar
1,029
Çözümler
1
Tepki puanı
643
Konum
DENİZLİ
Ad Soyad
Ufuk
Yaş
40
Aracınız
Civic FC5 2018
Sorunum halen devam ediyor, bujiler ve bobinler değişti, kompresyon testi yapıldı, subaplarda sıkıntı yok, subap ayarı da yapıldı ama hala lpg de yüksek hıza çıkınca ve arabayı sıkıştırınca arıza lambası ile beraber esp arıza da yanıyor. lpgye giden sinyal elektriğini 4.silindirden almışlar, onu 1.bobine bağladık ama sorun devam ediyor. Lpgci enjektörün sağlam olduğunu söylüyor. Özellikle şunu merak ediyorum, enjektörün arızalı olup olmadığı değişmeden anlaşılmaz mı?
Brc yetkili servis ama donanımlı bir BRC yetkili servis bulursan OBD2 cihazı ile beraber PC ye bağlıyorlar....enjektörlerden zamanlama hatası varsa yada basınç hatası varsa biliyorlar...verilere göre....kaçıncı enjektörün arızalı olduğunu bile söylüyorlar...iyi günler...

Son karar tabiki sizin...Saygılar
 
Geri
Üst