Soğuk havada cam suyu donma sorunu

Ek bir bilgi daha vereyim, gerçekten kaliteli ama uygun fiyatlı cam suyu arıyorsanız, -20lerde dahi gerçekten donmayan bp ve shell'in kışlık cam suları benden onay aldı diyebilirim.
Her yılın eylül ayında 4-5 tane 4 lt.liklerde alır ve kış boyu kullanırım, hatta bu yıl 4 lt.si 20 tl'den alınca acaba daha uygunlarından mı alsam diye düşünmedim değil ama şu kış şartlarında şimdilik bir kere bile donma yaşamadım diyebilirim (y)

cam suyu.jpg bp cam suyu.jpg
 
Piyasada ucuz satılıp -20 yazanlar falan kesinlikle o kadar soğuğa dayanmıyor cam suyunu kaliteli kullanmak her zaman daha mantıklı. Ayrıca -10 derecede cam suyu donmamıştır fıskiye ucunda kalan su donmuştur iğne ile orayı açın sıkıntı kalmaz.
 
merhaba, cam sularında yazanlar üretici doğru ham maddeleri kullanıp ürettiyse doğrudur. BP veya shellde satılan kaliteli cam sularında parlayıcı uyarısı vardır. Bu cam sularında etanol ham maddesi yüksek oranda kullanılır. -30 yazıyorsa kesinlikle -30da donmaz ancak bu durum cam suyu saf olarak kullanıldığında geçerlidir. Piyasada daha uygun fiyatlı olan cam sularındaysa etanol ham maddesi kullanılmaz aynı sahte rakı imalatı gibi düşünebiliriz bunlar da metanol kullanılır. Metanol etanole göre oldukça ucuzdur. Metanol de kullanılırsa -30 için bir koruma sağlayacaktır. Metanol insan sağlığı için ciddi anlamda zararlı ve toksiktir. Bu durumu da cam suyunun üzerinde yazan toksik ibaresi ya da işaretinden anlayabiliriz.
 
Bulunduğum yerde dün hava sıcaklığı -10 para düştü. Antalya’da son bakımını yaptırdığım aracın şu an camsuyu fışkırtmıyor. Son bakımda antifrizli camsuyu koyduk yazıyor ama ben düz su koyduklarını düşünüyorum. Bitti diye üstüne ekleyeyim dedim hemen doldu



iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Cam suyu deposuna biraz saf alkol ekleyiniz, problem kalmayacaktır.
 
Çözüm bulundu. Servisi aradım biz sulandırıp koyuyoruz dedi. Sıcak su ekledim açıldı. Servise o kadar para veriyoruz. Bana söylemiş olsalar koyarım. Faturada antifrizli camsuyu yazınca ekleme yapmadım. Servisin ta......


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Aynı şeyi yeni bakımdan aldığım araç ile afyon’dan geçerken silecek suyunun donmasını bende yaşadım. BP den cam suyu alıp üzerine ekledim dönüşte donmadı.
 
Geri
Üst