Civic FB7 Yeni yıla Kaza yaparak girmek ?

seckins33

0
Yönetici
Katılım
21 Ara 2014
Mesajlar
2,675
Çözümler
2
Tepki puanı
2,971
Konum
Adana
Aracınız
Civic FC5 2019
@İsmail Beşiroğlu Büyük geçmiş olsun hocam. Verilmiş sadakanız varmış. Neyseki sizin veya bir başkasının canına bir şey olmamış.
 

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,157
Çözümler
10
Tepki puanı
12,949
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
Ben yalnızdım hocam da ben de şok oldum. Düz yol, viraj yok ama işte hafif çamurlu gibi yer, araç arkadan koptu gidiyor yan yan ben de frene vs basmadığım halde böyle olmasına şaşırdım. Gaza az basıp toparlarım dedim ama nafile.

5dk sonra polis geldi baktık nasıl oldu falan inceledik. Kaydım abi dedim, anlamsız bir şekilde şoktaydım zaten adam da teselli etti aleti getirdi üfledim falan ?(ilk deneyimim) sonra çekici ayarladım anlaşmalı bir firmaya çektirdim. Ben Antalya’ya geri döndüm otobüsle.

Yeni yeni moralim yerine geliyor da yazıyorum.
Tekrar geçmiş olsun hocam :( gerçekten üzüldüm.
Hocam yolda sizin gözlemleyemediğiniz yağ gibi kayganlaştırıcı malzeme olabilir, benzeri bir arkadaşımın başına gelmişti ve düz yolda şarampole uçtu, uzun süre anlayamadık ama sonrasında jandarma raporunda yolda yağ bulunduğunu yazınca olay anlaşıldı.
Ayrıca afyon soğuk yerdir ve kışın gizli buzlanmanın bol olduğunu biliyorum, soğukta yoldaki hafif donmuş su ile çamur zeminden yol çok kaygan hale gelmiş olabilir, araçlarımız ne kadar iyi yol tutsa da lastiğin mekanik tutuşu bittiğinde sürücü olarakta yapabileceğiniz pek birşey kalmıyor. Bu nedenle yeni yağmurlu yağan yollarda normalden de yavaş gitmeye çalışırım.

Şu anda sağlığınız yerinde ise gerisi birşekilde hallolur (y)

Araçla ilgili de sigorta aracı yüksek ihtimal perte çıkarmak isteyecektir, komple sağ ön ve arka alt takım ile amortisör-yaylar zarar görmüş gibi görünüyor, ayrıca açılan airbaglar, hasarlı jant-lastikler, yırtılan tavan döşemesi, koltuk fişeği gibi malzemeleri eklerseniz liste iyice uzuyor. Ek olarak araç lifte kaldırıldığında gözlemlenebilecek direksiyon kutusu ve aracın alt traversi ile motor-şanzıman kulaklarınında darbeye bağlı hasar olma ihtimali de vardır.
 
Katılım
29 May 2020
Mesajlar
289
Tepki puanı
286
Yaş
40
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FC5 2020
Büyük geçmiş olsun hocam. Size bir şey olmaması sevindirici. Allah daha beterinden korusun.
Afyon bu aylarda sabah erken saatlerde 0 derece ve altı olabiliyor. Yağmur soğuk havayla birleşince çok kaygan oluyor. Sanırım sizin lastikleriniz yazlık. kaymanın sebebi bu olabilir,
 
Katılım
15 Kas 2016
Mesajlar
605
Tepki puanı
643
Konum
Kayseri
Ad Soyad
asdemirtas
Yaş
37
Aracınız
Civic aracım yok
Can sağlığı olsun, geçmiş olsun.
Yolda toprak, çamur, yağ varsa Allah korusun sıkıntı. Cana gelmesin de mal bir şekilde yerine gelir.
 

İsmail Beşiroğlu

Super Moderator
Yönetici
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
2,362
Çözümler
1
Tepki puanı
3,940
Yaş
35
Konum
Ankara/Eryaman
Ad Soyad
İsmail Beşiroğlu
Yaş
35
Aracınız
Civic FB7 2016
İyi dilekleriniz ve teselliniz için teşekkürler arkadaşlar iyi ki varsınız eksik olmayın. En büyük tesellim aracımdan başka bir tek kaldırıma zarar vermiş olmam.

@m2hamid evet hocam liste kabarık gibi olur. Hava 4 derece gösteriyordu inceden yağıyordu yağmur. Bilmiyorum ben kaza yaptıysam başkaları da yapabilir, hız sınırlarında arkadan saldı araç. Hafif sola viraj yolda.

Araçta 4 mevsim michelin crossclimate+ takılı. Gelirken -6 dereceleri gördüm, uzun süre eksi derecelerde kuru zeminde geldik. İnişli çıkışlı virajlı yollarda daha riskli yerlerde daha hızlı geçtiğim oldu. Tamamen zemin kaynaklı bir kaza.
 
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
738
Tepki puanı
749
Konum
Çayırova / KOCAELİ
Aracınız
Çok geçmiş olsun hocam. Allah beterinden korusun. Cana geleceğine mala gelsin tabi, önemli olan sizde bir problem olmaması ama mal da canın yongası. İnsanın canını sıkıyor. Bence canınızı hiç sıkmayın, büyük ihtimal pert olacaktır. Üç aşağı beş yukarı aracın ederini alırsınız.

Redmi Note 9S cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
1,468
Tepki puanı
1,266
Yaş
30
Konum
İstanbul
Aracınız
Hocam cok gecmiş olsun kaskodan yaptırın aracınızı pert ettirmeyin yazık. Her sey düzelir yeni parcalar gelir takılır. Bakımıda yeni yaptırmıssınız. Ben acıkcası bu kazanın nedeni lastiklere bağlıyorum. Continental dışında hiçbir lastiğe güvenmiyorum ve 2.5 3 yıldan fazlada tutmuyorum eskimese bile. Bir daha lastik alacaksanız ya kışlık ya da yazlık tercih edin yol tutuş çok önemlidir bir araba için. Boyasız düzelecek yerler var arabanızda önce onları düzeltip sonra gerekiyorsa boyatılabilir. Airbagleride tamir ettirin ama kemerde patladıysa onu kesinlikle yenisi ile değiştirmeleri gerekiyor tamiri kesinlikle önermem en temizi ve güveniliri yeni airbag yeni kemer.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst