Civic FC5 RS Direksiyonu çevirirken tıkır tıkır ses geliyor?

Katılım
31 Eki 2019
Mesajlar
117
Tepki puanı
48
Konum
Tekirdağ
Ad Soyad
Erhan
Yaş
40
Aracınız
Civic FC5 2019
Arkadaşlar merhaba, aracım 2019 FC5. Bugün direksiyondan ses geldiğini fark ettim. Belki başına gelen çözümü bilen vardır. Sorun tam olarak şöyle: Ön yolcu koltuğunda biri oturuyorsa durduğumda direksiyonu çevirirken sağ arkadan tıkır tıkır ses geliyor. Yolcu koltuğunda kimse oturmuyorsa ses gelmiyor. Araçtan inip arka sağ arkadan arabayı sallıyorum, ses gelmiyor. Çok tuhaf bir durum, tahmini olan var mı?
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Hocam dururken tekeri orta hızda döndürüp takır takır ses geliyorsa takozdan değil rulmandandır, oda yağsız kalmasından kaynaklı alt üst rulman plakasına sürtmesinden dolayı oluşuyor. Aynı olayı bende yaşadım hatta #Bugün Hondanıza Ne Yaptınız konusunada yazmıştım. Amortisörü söküp rulmanı grese boğdum resmen şuan çok şükür fişek gibi dönüyor.
 
Hocam geçmiş olsun öncelikle. Malesef bu tür sıkıntılar en basit ve hiç akla gelmeyen parçadan kaynaklanıyor genelde. Umarım gideceğin usta derdine derman olur.
O kadar para harcayıp arızanın devam etmesi de can sıkıcı gerçekten....
 
Hocam geçmiş olsun öncelikle. Malesef bu tür sıkıntılar en basit ve hiç akla gelmeyen parçadan kaynaklanıyor genelde. Umarım gideceğin usta derdine derman olur.
O kadar para harcayıp arızanın devam etmesi de can sıkıcı gerçekten....
Buradan da her gelişmeyi yazıyorum, sizlerin de başını ağrıtmış olabilirim. Arabada sorun olma konularına takıntılı olduğum için hem maddi hem manevi olarak çok yıprandım. Yaptırıp satacağım başka alternatif araç bulamıyorum. FE kasaya geçsem, onda da direksiyon kutusu problemi var.
 
Geri
Üst