0-100 13.0 saniye çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skandal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aradaki fark 0,8 saniye yani . Çok ta büyütülecek bişey yok. Fabrikanın kullandığı hava filtresi 80 tl . Ayrıca fabrika testleri kapalı ortamda yapıyor,rüzgar tünellerinde bol oksijenli ortamlarda. Aracınızın motor yağının 0w20 mi yoksa 5w30 mu olması bile etkiler bu 0,8 saniyeyi. Asfalt yapısı,aracınızın lastikleri,teker rulmanlarındaki aşınma bile etkiler çünkü aradaki fark çok küçük . Fabrikalar yakıt tüketimi konusunda da belirli değerler sunuyor ama onları da yakalayamıyoruz. Motorunuz bitik falan değil boşuna kendinizi böyle şeyleri kafanıza takarak yormayın, 1.600 cc atmosferik bi araca biniyorsunuz bu araçlar öyle yolda uzayayım hoplayım zıplayım tarzı araçlar değil malesef.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Fakat hocam bu internette bir sürü 0 100 videosu var fb7 nin. Hepsi 12 sn altı çıkıyor. Benimkinde bir sorun mu var diye düşünmeden edemiyorum. Çoğu konuda haklısınız tabi ki.

Fakat hocam bu internette bir sürü 0 100 videosu var fb7 nin. Hepsi 12 sn altı çıkıyor. Benimkinde bir sorun mu var diye düşünmeden edemiyorum. Çoğu konuda haklısınız tabi ki.

İnternette gördükleriniz sizin gibi mi ölçüm yapıyor peki , araçlarında extra var belki bilemeyiz ki . Bir de aracınızı serin bir günde asfaltı güzel olan bir bölgede sabaha karşı 3-5 saatleri arasında deneyin. Soğuk havada birim alanda daha fazla oksijen vardır,oksijenin fazlalılığı daha kaliteli yanma,performans sunar.

Şimdi yeni ölçtüm. Hava yağmurlu. Tekerler patiye düştü.
0-96 12.3
0-100 13.3

Çıktı. Eğer ekranda görüneni 100 kabul edersek fabrika verisi ile aynı. Fakat fabrika gps veya obd ye göre ölçüyorsa 13 çıkıyor benim değerim.

Burada bir çok arkadaşım sana yorum yazmış ama hiç birisi mantığa dayanmıyor. KR FB7 benim aracım youtube da videolarını izleyebilirsin 0-100 8sn 0-170 20sn
Sonrasında ;
1) Aracını 0dan kaldırırken bi ayağın frendeyken diğer ayağınla biraz gaza bas ve devrini yükseltip ayağını frenden çek(bunu el freni ile de yapabilirsin)
2) Kesiciye düşürmeden vites atman
3) 11 12 saniye arası bir süre yapıyorsan bu normal.
4) Çünkü aracın Otomatik ve Lpg li yani ekstradan standart bir fb7 ye göre daha ağır!
5) ALP BOZYER adım facebook yada İnstagram üzerinden eklersen aracına bişeyler yaparız :)

SM-N920C cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Burada bir çok arkadaşım sana yorum yazmış ama hiç birisi mantığa dayanmıyor. KR FB7 benim aracım youtube da videolarını izleyebilirsin 0-100 8sn 0-170 20sn
Sonrasında ;
1) Aracını 0dan kaldırırken bi ayağın frendeyken diğer ayağınla biraz gaza bas ve devrini yükseltip ayağını frenden çek(bunu el freni ile de yapabilirsin)
4) Çünkü aracın Otomatik ve Lpg li yani ekstradan standart bir fb7 ye göre daha ağır!
5) ALP BOZYER adım facebook yada İnstagram üzerinden eklersen aracına bişeyler yaparız :)

Teşekkürler hocam tavsiyeniz için, amacım uçup kaçmak değil, fabrika standartlarını yakalayamayan motorun sorununa çözüm bulmak.

Sonrasında ;

Hocam arkadaşlar yorumlar yazıp yardımcı olmaya çalışmışlar,burada bir çok kişi tecrübelerine dayanarak bir şeyler yazıyor. Mantığa dayanmıyor diyerek buradaki arkadaşlara saygısızlık ediyorsunuz, diğeri de mantığınıza sığmayan şeyleri yazarsanız arkadaşlar da mantığınıza sığdırmaya çalışırlar.

Opelde piston kırma kronik astrada da var aynı sorun sanırım belli parti araçlar ama garantiden motor yapılıyor. Neyse konumuz R16B . Bir ayagini frende diğer ayağınız gaza basılı kalabilirsiniz hafif şekilde ama bu vites kutunuz açısından pek sağlıklı olmaz. 55 k bir Honda motoru için hiç bir şey.. çok sıkarak kullansaniz bile 200 k da segman yersiniz en fazla motoru yemek o kadar kolay değil kaliteli yağ olduğu sürece.. çok devirli kullanmanızı sürekli ivmeli kullanmak tabiki de düşük devirde LPG li kullanmaktan daha fazla yipratacaktir ama herşey zamanında güzeldir önemli olan kimseyi tehlikeye atmadan keyfini çıkarın arabalarimizinda motorları bir süre sonra bitecek bu kaçınılmaz sondur, önemli olan sağlık ve mutluluk. Size tavsiyem 0.30 ve üzeri Eneos yağ kullanmanız bir parça daha ömrü uzaması açısından iyidir. Alp arkadaşımız bu konuda oldukça bilgilidir.

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri