Civic FE1 182hp tuhaf yağ değişimi?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar 2022 model aracımı geçen yıl bu aylarda 6 bin km de iken ilk sahibinden satın almıştım. Geriye dönük yapılan faturaları aldığım dönemde kontrol etmiştim fakat demekki çokta dikkatli bakmamışım. İlk sahibi tarafından araç 2023 yılında daha 300 km lerde iken yapılan yıllık bakımında Honda dışı tedarik yağ 5w30 gibi ibare olduğunu yeni fark ettim. Ben serviste aldıktan sonra aracı hemen yinede bakımı gelmeden yağını değiştirmiştim ve 0w20 yağ konulmuştu yetkili serviste bu yıl ki bakımınıda geçen ay yaptırmıştım ve aynı yağ koyulmuştu. Ben ilk sahibi tarafından yapılan bakım sonrası verilen faturayı ekliyorum. Servis Honda dışı tedarik diyerek neyi kast ediyor ayrıca kullanıcısı diyelim risk aldı yağı farklı yerden getirip serviste değiştirmek istedi fakat bu seferde yağ ücreti almamaları gerekliydi çünkü faturada yağ ücretide belirtilmiş. Sanırım servis burada harici yağ da satarak işlem gerçekleştirmiş gibi bir durum mevcut. Görüşlerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_0484.jpeg
    IMG_0484.jpeg
    413.2 KB · Görüntüleme: 24
Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Premium sağlık ve hijyen de 656 lira tutmuş 😀
Aynen 😂 bütün enteresan işler beni buluyor bu ara anlamadım gitti. Daha 300 km de olan rodaj dahi yapılmayan araca 5w30 yağ koymak ne alaka. Honda dışı tedariği anlarım stok bitmiştir bişey olmuştur fakat servis içinde satılan diğer yağ en azından 0w20 olsaymış. Bütün kullanıcıların servislerin bu araca 0w20 yağ koyulacağını biliyor. Durumu Honda Türkiye ye bildirdim ordan bambaşka daha da tuhaf cevap geldi. Şöyle ki Honda dışı yağ servislerin kendi tasarruflarının kullanıldığı garantiyi olumsuz etkileyen bir durumun oluşturmadığını iletilince bende kendilerini tamam dedim en azından 0w20 koysalardı neden 5w30 koydular bu yağ uygun değil dediğimde ise şehirlerin farklı oluşu hava iklim şartları yağ tercihini etkiliyor denildi gerçekten yazıklar olsun. O bakım Denizli’de yapılmış ben şuan kayserideyim ne alaka nasıl bir farklılık bu. Bu durum bana şunu gösterdi Honda eski Honda değil her kafadan farklı ses çıkıyor

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Hocam düşündüğünüzün aksine çok iyide olmuş olabilir.

1) deli olmadığı sürece kimse kalkıp 300kmde yağ değiştirmez
2) kimse kalkıp orijinal dışı yağ kullanmaz
3) kimse kalkıp sıfır aracı servise götürüp birde dışarıdan yağ getirip yetmedi ağırlığı farklı yağ getirmez

%90 bu arkadaş sandığınızın aksine çok tecrübeli/bilgili tahminen geçmişte performans tecrübesi olan biri olabilir dahası motorunu çok önemseyen biri,
5w30 bizim araçlara uygun yani garanti vs söz konusu olacağını sanmıyorum ama hem 300kmde değiştirmesi hem 5w30 seçmesi hemde orijinal dışı yağ getirmesi bana büyük olasılıkla performans dünyasında tercih edilen adımları uygulayan biri bu dedirtiyor oda rodajın ilk kmlerinde metal içeriğinden arındırılması,rodajlık yağ kullanılması,iyi marka tercih edilmesi.

11 gen civic 5w30 derseniz googleda 1001 bilgi paylaşımı bulabilirsiniz,aracınız 0w30 olmasının sebebi ısındıktan sonra ince kalıp sürtünmeyi azaltıp yakıta olumlu etki etmesi yoksa 5w30 harika bir seçim:

https://www.civic11forum.com/threads/5w-30-for-1-5t.7609/

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Hocam düşündüğünüzün aksine çok iyide olmuş olabilir.

1) deli olmadığı sürece kimse kalkıp 300kmde yağ değiştirmez
2) kimse kalkıp orijinal dışı yağ kullanmaz
3) kimse kalkıp sıfır aracı servise götürüp birde dışarıdan yağ getirip yetmedi ağırlığı farklı yağ getirmez

%90 bu arkadaş sandığınızın aksine çok tecrübeli/bilgili tahminen geçmişte performans tecrübesi olan biri olabilir dahası motorunu çok önemseyen biri,
5w30 bizim araçlara uygun yani garanti vs söz konusu olacağını sanmıyorum ama hem 300kmde değiştirmesi hem 5w30 seçmesi hemde orijinal dışı yağ getirmesi bana büyük olasılıkla performans dünyasında tercih edilen adımları uygulayan biri bu dedirtiyor oda rodajın ilk kmlerinde metal içeriğinden arındırılması,rodajlık yağ kullanılması,iyi marka tercih edilmesi.

11 gen civic 5w30 derseniz googleda 1001 bilgi paylaşımı bulabilirsiniz,aracınız 0w30 olmasının sebebi ısındıktan sonra ince kalıp sürtünmeyi azaltıp yakıta olumlu etki etmesi yoksa 5w30 harika bir seçim:

https://www.civic11forum.com/threads/5w-30-for-1-5t.7609/
Cevabınız için teşekkür ederim hocam şöyle izah edeyim araç 2022 Mart çıkışlı ve bahsettiğim bakım 17/05/2023 yılında yani araç satın alındıktan bir yıl sonraki yıllık bakım içim için gidilmiş. Ayrıca araç faturada da belirtildiği gibi araç satın alımın bir yıl sonrası dahi 328 km de yani ilk sahibi hiç kullanmamış sadece garajda muhafaza etmiş. Yağ konusu içinde ilk sahibi yağı dışardan getirmiyor servis alternatif oalarak bu yağı kullanıyor. Akşam üstü vahşi geçen yetkili servisi aradım sağolsunlar kayıtlardan baktılar ve bir dönem ellerinde yağ stoğu kalmadığını o dönem yine garanti edilen fakat Honda tasnif dışı olarak belirtilen 5w30 yağı kullandıklarını söylediler. Sonuç olarak garanti durumunda sorun yok fakat ben ısrarla 0w20 neden Honda dışı kullanmadınız ve ilk sahibine bilgilendirmediniz dediğimde ise 5w30 yağında kullanılabileceği kesinlikle sorun teşkil etmeyeceği söylendi. Bu durumu bir kaç yetkili servise teyit amaçlı arayarak sordum 5w30 yağ konusunda endişe etmemem gerektiği söylendi ayrıca Honda dışı yağ şeklinde işlemler gerçekleştirildiği belirtildi. Şuan zaten yıllık bakımlarını düzenli yaptırıyorum ve son iki bakımdır 0w20 yağ ile değişim sağlanmış durumda

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Cevabınız için teşekkür ederim hocam şöyle izah edeyim araç 2022 Mart çıkışlı ve bahsettiğim bakım 17/05/2023 yılında yani araç satın alındıktan bir yıl sonraki yıllık bakım içim için gidilmiş. Ayrıca araç faturada da belirtildiği gibi araç satın alımın bir yıl sonrası dahi 328 km de yani ilk sahibi hiç kullanmamış sadece garajda muhafaza etmiş. Yağ konusu içinde ilk sahibi yağı dışardan getirmiyor servis alternatif oalarak bu yağı kullanıyor. Akşam üstü vahşi geçen yetkili servisi aradım sağolsunlar kayıtlardan baktılar ve bir dönem ellerinde yağ stoğu kalmadığını o dönem yine garanti edilen fakat Honda tasnif dışı olarak belirtilen 5w30 yağı kullandıklarını söylediler. Sonuç olarak garanti durumunda sorun yok fakat ben ısrarla 0w20 neden Honda dışı kullanmadınız ve ilk sahibine bilgilendirmediniz dediğimde ise 5w30 yağında kullanılabileceği kesinlikle sorun teşkil etmeyeceği söylendi. Bu durumu bir kaç yetkili servise teyit amaçlı arayarak sordum 5w30 yağ konusunda endişe etmemem gerektiği söylendi ayrıca Honda dışı yağ şeklinde işlemler gerçekleştirildiği belirtildi. Şuan zaten yıllık bakımlarını düzenli yaptırıyorum ve son iki bakımdır 0w20 yağ ile değişim sağlanmış durumda

sebeb ve sonucu şimdi daha iyi anladım ama dediğim gibi 5w30 zaten kullanıma uygun ve aksine avantajı bile olan bir yağ hiç üzerinde durup vaktinizi harcamayın bence

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Aşırı bir problem oluşturmaz aracı sert kullandıysa kalın yağ biraz daha iyi olmuş olur

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam 5w30 varken sadece uzun yol yapılmış ve 6 bin km yol gidilmiş, sonrasında ben aldığımda geçen yıl direk 0w20 ya geçiş yaptım zaten hatta bu yılda yine bakımda 0w20 kullanıldı servis tarafından tek seferlik yapılmış bir işlemdi bu ilk sahibi kullanırken servis tarafından

Aracınız
Civic FC5 2020
Hocam 5w30 varken sadece uzun yol yapılmış ve 6 bin km yol gidilmiş, sonrasında ben aldığımda geçen yıl direk 0w20 ya geçiş yaptım zaten hatta bu yılda yine bakımda 0w20 kullanıldı servis tarafından tek seferlik yapılmış bir işlemdi bu ilk sahibi kullanırken servis tarafından
Aynen güzel olmuş hocam elinize sağlık kafanıza takmayın sıkıntı olmaz İNŞALLAH

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri