Civic FE1 182hp yağ çubuğu yağ kontrolü

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar aracım henüz 12 bin km ve son yağ bakımı 1 ay kadar önce yapıldı. Bakımdan bu zamana kadar yaklaşık 400 km kullanıldı ve şehir içi kullanımı olmaksızın garajda durmaktadır. Bi kaç gündür araçla alakalı baktım her köşeden bişeyler üretir oldum malesef😂 fakat bu seferki durum hakkında gerçekten yardımınıza ihtiyacım var. Dediğim gibi aracım sürekli park halinde kapalı otoparkta bulunmakta. Bu gün araç tam soğuk iken hattan sın kullanım üzerinden 3 gün geçtikten sonra yağ çubuğuna bakıp kontrol etmek istedim ve görüntü beni şok etti ve aslında anlayamadım.görsel olarak bu metnin altına ekleyeceğim resimler motor tam soğuk iken defalarca silip tekrar kontrol sağladığımda çektiğim fotolar ve burada bana yağ fazlaymış gibi göründü.

Ekli dosyalar

• IMG_0476.jpeg
    IMG_0476.jpeg
    186.1 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_0475.jpeg
    IMG_0475.jpeg
    191.9 KB · Görüntüleme: 24
Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Bu durumu görünce bir an anlam veremdim ve hiç çalıştırmadan kontrol etmek sağlıklı mı bilmediğim için devamında aracımı çalıştırdım 2 dk süresince devamında stop edip 3 dk bekledikten sonra tekrar kontrol ettiğimde durum şu şekilde olduğunu gördüm ve soğuk haline göre daha az görünüyordu ayrıca daha da tuhaf olan ise yağ çubuğu benzin kokuyordu bu duruma hiç anlam veremedim yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_0479.jpeg
    IMG_0479.jpeg
    200 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0478.jpeg
    IMG_0478.jpeg
    209.8 KB · Görüntüleme: 15
Aracınız
Civic aracım yok
FC kasa 182hp kullanırken bende biraz takmıştım bu duruma. Kitapçıkta yazan motor tam ısındıktan sonra stop edin, 3dk bekleyin ve ölçüm yapın. Bu şekilde alt ve üst noktanın tam ortasının bir tık üstünde gösteriyordu. Birde yağ kapasitesi yağ filtresi değişirse 3.5lt, yağ filtresi değişmezse 3.2lt'ydi ve buna da dikkat ederdim. Aynı motor sonuçta yazdıklarımı referans alabilirsiniz veya en doğrusu için kitapçığa bakın derim. Şuan kullandığım MG HS'nin kitapçığında ya motor tam soğukken ya da motor tam ısındıktan sonra stop edin ve 5dk bekleyip ölçün yazıyor ve her iki ölçümde hemen hemen aynı sonucu veriyor. Honda bu konuda soğuk ölçümde ve birde fazla yağ konuldu ise acayip sonuçlar verebiliyor.

Son düzenleme:
Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
FC kasa 182hp kullanırken bende biraz takmıştım bu duruma. Kitapçıkta yazan motor tam ısındıktan sonra stop edin, 3dk bekleyin ve ölçüm yapın. Bu şekilde alt ve üst noktanın tam ortasının bir tık üstünde gösteriyordu. Birde yağ kapasitesi yağ filtresi değişirse 3.5lt, yağ filtresi değişmezse 3.2lt'ydi ve buna da dikkat ederdim. Aynı motor sonuçta yazdıklarımı referans alabilirsiniz veya en doğrusu için kitapçığa bakın derim. Şuan kullandığım MG HS'nin kitapçığında ya motor tam soğukken ya da motor tam ısındıktan sonra stop edin ve 5dk bekleyip ölçün yazıyor ve her iki ölçümde hemen hemen aynı sonucu veriyor. Honda bu konuda soğuk ölçümde ve birde fazla yağ konuldu ise acayip sonuçlar verebiliyor.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim valla hocam bilemedim cidden görselini attım görmüşsünüzdür tam soğuk iken yağ çubuğu epey üstte çıkmış görünüyor kısa süre rölanti çalıştırıp stop sonrası daha düşük seviyede gibi. Aracın motoru hususunda bilgi sahibi değilim ve belirttiğim gibi birde yağ çubuğunda benzin kokusu olması enteresan geldi bana

Aracınız
Civic aracım yok
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim valla hocam bilemedim cidden görselini attım görmüşsünüzdür tam soğuk iken yağ çubuğu epey üstte çıkmış görünüyor kısa süre rölanti çalıştırıp stop sonrası daha düşük seviyede gibi. Aracın motoru hususunda bilgi sahibi değilim ve belirttiğim gibi birde yağ çubuğunda benzin kokusu olması enteresan geldi bana
Ülkemizde genelde ustalar aracı stop eder, 1dk bekler ve yağ çubuğuna bakar hemen. Ama burada en doğrusu aracın kitabında yazandır ki, bazı araçlar soğuk ölçüm ister bazısı sıcak bazısı da her iki şekilde de ölçülebilir. Hatta kendi check eden araçlarda var. Neyse siz önce servis bakım kağıdına bir bakın derim. 3.7-3.8lt filan yağ eklendiyse sıkıntı olmazda 4.5lt'ye yakın yağ koyan yetkili servisleri duyduk, gördük internet ortamında. Aracınızı öyle 2dk değilde tam ısıtıp veya ısındığında denk getirirseniz yine 3dk bekleyip seviyeyi ölçün. Doğru miktarda yağ eklendi ise 2 noktanın orta-üst tarafında göreceksiniz seviyeyi. Benzin kokusuna çok takılmayın direk enjeksiyonlu benzinli motorlarda normal bir durum. Özellikler kışın motorun ısınmadığı kısa sürüşlerden, uzun rölantilerden kaçının olmadı ara ara uzun sürüşleriniz olsun ki, yağa az miktarda da olsa karışan benzin buharlaşıp gitsin. Yağ bakımınızı zamanında yaptırın birde. Bunların dışında 182hp sağlam, güzel, keyifli bir motor güzel tercih. İyi günlerde keyfini çıkarın işte :)

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
servis ne yazıkkiş 4lt yagın tamamını boşaltıyor. halbuki yaklasık 3.5 lt yag alıyor arac o yuzden bi tık fazla oluyor. sıkıntı olur mu bu kadardan olmaz ama insan sorguluyor ne gerek var diye

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Cevaplarınız için teşekkür ederim bu aracın 1.5 t versiyonuna yabancıyım daha önce fd6 dan tutun fb7 ve Fc5 civic kullandım ve malum 1.6 atmosferik motorlardı ve o motor hakkında epey tecrübe sahibi olmuştum. Bu turbo 1.5 motor cidden kullanması keyifli fakat bi okadar da özen isteyen bir çalışma prensibi var sanırım. Yağ kontrolünde de fazlaca görünce dedim bu neden böyle ve belirttiğim gibi yağ değişimi daha çok yeni oldu fazla koydular yada kokuyu da alınca dedim Yağ’a benzin karışıyor ve yağ seviyesini artıyor bir tık endişeye kapıldım. Dediğiniz gibi aracı uzun mesafede kullanmıyorum hatta bazen akü sorun olmasın diye durduğu yerde 2-3 dk rölanti çalıştırıp kapattığımda oluyor. Havalar ısınıyor yolculuk yapmam gerek sanırım😀. Yağın fazla olması basıncı arttıracağından dolayı orta uzun vadede sorun yaratır endişesi oldu bende umarım sıkıntısız kullanmaya devam ederim

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
servis ne yazıkkiş 4lt yagın tamamını boşaltıyor. halbuki yaklasık 3.5 lt yag alıyor arac o yuzden bi tık fazla oluyor. sıkıntı olur mu bu kadardan olmaz ama insan sorguluyor ne gerek var diye
Ayrıca siz söyleyince servis bakım kâğıdına baktım evet dediğiniz gibi miktar bölümünde 0w-20 type 2.0 engine 4lt olarak belirtilmiş

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Ülkemizde genelde ustalar aracı stop eder, 1dk bekler ve yağ çubuğuna bakar hemen. Ama burada en doğrusu aracın kitabında yazandır ki, bazı araçlar soğuk ölçüm ister bazısı sıcak bazısı da her iki şekilde de ölçülebilir. Hatta kendi check eden araçlarda var. Neyse siz önce servis bakım kağıdına bir bakın derim. 3.7-3.8lt filan yağ eklendiyse sıkıntı olmazda 4.5lt'ye yakın yağ koyan yetkili servisleri duyduk, gördük internet ortamında. Aracınızı öyle 2dk değilde tam ısıtıp veya ısındığında denk getirirseniz yine 3dk bekleyip seviyeyi ölçün. Doğru miktarda yağ eklendi ise 2 noktanın orta-üst tarafında göreceksiniz seviyeyi. Benzin kokusuna çok takılmayın direk enjeksiyonlu benzinli motorlarda normal bir durum. Özellikler kışın motorun ısınmadığı kısa sürüşlerden, uzun rölantilerden kaçının olmadı ara ara uzun sürüşleriniz olsun ki, yağa az miktarda da olsa karışan benzin buharlaşıp gitsin. Yağ bakımınızı zamanında yaptırın birde. Bunların dışında 182hp sağlam, güzel, keyifli bir motor güzel tercih. İyi günlerde keyfini çıkarın işte :)
Sanırım yağ kontrolü dediğiniz gibi sıcakken ve stop ettikten sonra 3 dakikanın ardından bakım yazıyor servis kitapçığında. Ben araç tam soğuk iken 2 gün çalışmamış şekilde durur iken kontrol etmiştim. Dediğiniz gibi yakın zamanda ortalama 350 km lik bir yolculuk planlıyorum nasipse yolculuk sonunda aracı stop edip 3 dk sonunda tekrar bakacağım burdan tekrar durumu iletirim teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

• IMG_0483.png
    IMG_0483.png
    211.2 KB · Görüntüleme: 4
Geri