Açıkcası basit gibi görünen fakat karmaşık bir konunun içinde buldum kendimi. Aküyü sökeyim mi sökmeyeyim mi ? Takoza gerek var mi yok mu ? Kış bazı aylarda aracı otoparktan cikartamam cunku her taraf kar, kislik lastiklerle 1 metre gitmez, oldugu yerde calistirsam bir faydasi olur mu. Babalar dert düştüm an itibariyle.@heacker ;
Ahmet hocam yapılması gerekenleri belirtmiş.
Emin olmamakla birlikte dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var;
Uzun süre kullanılmayacağı zaman eski araçlarda akünün sökülüp uygun ortamda saklanması gerekiyordu.
Yeni araçlarda akü bağlantılarının sökülmesinin sakıncaları olduğuyla ilgili bir şeyler okumuştum. Sakınca derken aracın yeniden çalıştırılması veya başka şeyler için yetkili servise gitmesi gerekebilir. Bu durum her yeni araç için geçerli olmayabilir.
Bu hususu netleştirmek için bir kaç farklı yetkili servisten bilgi almanızı öneriyorum.
Bir de aracınızı kullanmaya başlayacağınız zaman yağ değişim vakti gelmiş olacaksa önce yağı değiştirip sonra motoru çalıştırınız. Yağ değişim vakti gelmiş olmayacaksa;
Yağ boşaltmayı biliyorsanız alttan tapayı açıp bir kaba bir miktar boşaltıp yeni tapa ile deliği kapatıp kaba aldığınız yağı üstten ilave edip ondan sonra marşa basarsanız motorda oluşacak aşınmaları azaltmış olursunuz.
Bu işlemi yaparsanız tapayı doğru takmış olduğunuzdan emin olun. Yağ haberiniz olmadan boşalırsa ilk çalıştırmadaki aşınmaları azaltayım derken motor kullanılamaz hale gelebilir ALLAH korusun.
SM-N910C cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.