Civic FB7 2012 FB7 ÖN OKSİJEN SENSÖRÜ ARIZASI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan samsam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Samet arı
Aracınız
Civic FB7 2012
Arkadaşlar merhaba.Aracım motor ışığı yaktı OBD'den kontrol ettiğim de ön oksijen sensörünün arızalı olduğunu gördüm.Araç LPG de iken rölenti de duracakmış gibi yapıyor gaza bastığım zaman egzoz dan farklı sesler geliyor.Sensörü kendim söküp temizlesem arıza çözülür mü veya temizleniyor mu bu konu hakkında bilgisi olan lütfen yazabilir mi veya önerisi olan
Teşekkürler

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Arkadaşlar merhaba.Aracım motor ışığı yaktı OBD'den kontrol ettiğim de ön oksijen sensörünün arızalı olduğunu gördüm.Araç LPG de iken rölenti de duracakmış gibi yapıyor gaza bastığım zaman egzoz dan farklı sesler geliyor.Sensörü kendim söküp temizlesem arıza çözülür mü veya temizleniyor mu bu konu hakkında bilgisi olan lütfen yazabilir mi veya önerisi olan
Teşekkürler
Arıza kodu mu aldınız?
Sensör temizliği bozuk olan sensörü geri döndürmez ama kirli veya tıkalı bir sensörün çalışmasını olumlu yönde etkileyebilir.
Benzinde de aynı durum söz konusu mu ?
Aracın LTFT ve STFT sürelerine benzinde ve LPG de baktınız mı?

Son düzenleme:
Ad Soyad
Samet arı
Aracınız
Civic FB7 2012
Arıza kodu mu aldınız?
Sensör temizliği bozuk olan sensörü geri döndürmez ama kirli veya tıkalı bir sensörün çalışmasını olumlu yönde etkileyebilir.
Benzinde de aynı durum söz konusu mu ?
Aracın LTFT ve STFT sürelerine benzinde ve LPG de baktınız mı?
Evet hocam P0139 arızası alıyorum
Benzinde herhangi bir sıkıntı yok. Yanlız az önce LPG'ye aldığım zaman önce ki gibi olmadı.
LTFT ve STFT değerlerini bilmiyorum

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Evet hocam P0139 arızası alıyorum
Benzinde herhangi bir sıkıntı yok. Yanlız az önce LPG'ye aldığım zaman önce ki gibi olmadı.
LTFT ve STFT değerlerini bilmiyorum
Oksijen sensörü gecikmeli, yavaş çalışıyor. Hatayı bu nedenle alıyorsunuz. İmkan vermemekle birlikte sensörün delikleri tıkanmış olabilir. Temizlemek belki çalışma kararlılığını artırabilir.

Ad Soyad
Samet arı
Aracınız
Civic FB7 2012
Oksijen sensörü gecikmeli, yavaş çalışıyor. Hatayı bu nedenle alıyorsunuz. İmkan vermemekle birlikte sensörün delikleri tıkanmış olabilir. Temizlemek belki çalışma kararlılığını artırabilir.

Değiştirmekten başka bir öneriniz var mı bir de değiştirecek olsak orjinali nedir hocam

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Değiştirmekten başka bir öneriniz var mı bir de değiştirecek olsak orjinali nedir hocam
Orjinali Denso markadır. Yetkili serviste ortalama 15-20 bin TL fiyatı var diye hatırlıyorum. İlk olarak temizlemeyi deneyin. Kablo kontrolü yapın. Eğer bunlara rağmen sorun devam ediyorsa degismeniz gerekebilir.

Geri