Öncelikli olarak bayramınızı tebrik ederim arkadaşlar. Malumunuz kisa farlarla ilgili bilgilerimi bu konu başlığında belirtmiştim. Ancak süregelen bir sorunum var ve beni çıldırttı. Zira şuan yoldam geldim. Ve hemen yazmak istedim.
Aracımda farları değiştirmeden önce sol kısa far ampülü ilk kontakta yanıp 1-2 dk sonra sönüyordu. Bu orijinal olan ampüldü. Sağ taraf ise yan sanayii bir malzemeydi. Onda sorun yoktu iki far arasında renk farklılığı da vardı. Önemsemedim kullanıyordum öyle bozulduğu güne kadar. Aracı Ocak ayında böyle almıştım. Neyse ben bu kendi kendine sönen farı birkaç yere sordum, durumunu anlattım far ampulunden kaynaklı dendi. Bende araştırarak ve tavsiye alarak bir yere çift adet Philips D2S 4300k montajını yaptırdım. Bugün şehir dışından gelirken aracın sol far ampülü yine sönmeye başladı. Farları kapayıp açınca 1-2 dk yanıp sonra tekrar sönüyor. İlk yandığında 2 far da tam enerjiyle yanıyor. 2 dk sonra sol komple sönüyor, sağ tarafında bariz şekilde enerjisi azalıyor sol far sönünce. Görüş mesafesi haliyle iyice düşüyor. Akşam vakti uzun yolda zifiri karanlıkta beni rezil etti. Farı komple kapatıp 1 sn bekleyerek tekrardan açarak ve bunu 3 4 saatlik yolda neredeyse 2 dk bir yaparak geldim. Düşünün rezilliği. İşin garip tarafı yolculuğumun son 30 dk sinda sorunsuz çalıştı farlar.. Cidden buna ayıracak fazla zamanım da olmuyor bu ne arızasıdir? Far ampülü mü, akü mü, elektrik mi başka birşey mi? Lütfen biri bana bişey söylesin kurtulayım su olaydan. Başınızı ağtıttım kusuruma bakmayın.
LG-H870S cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.