2014 fb7 marş basıyor araç çalışmıyor tekrar denediğimde çalışıyor, bu olayı her zaman değil de arada bir yapıyor. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ? sebebi nedir çözüm önerileri nelerdir. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Geçtiğimiz benimde oldu. 2012 fb7 var. Ama bende sıkıntı şuydu. Sanki yarim marş basıyor gibiydi. Tam mars değilde yarim gibiydi.hava soğuktu. Ama öğlen düzeldi. Çözüm bulursan bana da haber verir msinizBenimde benzer bir problemim vardı. Kontağı açtığınızda LPG göstergesine enerji geliyor mu kontrol edin. Eğer herhangi bir ışık yanmıyorsa LPG elektrik tesisatında problem var. Benim LPG sigortası enerjiyi ara ara geçirmiyordu, arızalıydı değişince düzelmişti. LPG ile çalışmama ne alaka derseniz. LPG enerjisi ateşleme sisteminden alınmıştı. Devreyi tamamlamayınca ateşleme sistemide devre dışı kalıyordu.
lpg sistemi normal kardeşim sıralı sistemnca ateşleme sistemide devre dışı kalı
tamamdırGeçtiğimiz benimde oldu. 2012 fb7 var. Ama bende sıkıntı şuydu. Sanki yarim marş basıyor gibiydi. Tam mars değilde yarim gibiydi.hava soğuktu. Ama öğlen düzeldi. Çözüm bulursan bana da haber verir msiniz
SM-G610F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
araç sıralı sistem lpg önce benzinde çalışıyorSoğukken yapıyorsa LPG diyaframı da yırtık olabilir Halil Bey.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hamid bey bu olayı siz motor soğukken ilk çalıştırmada benzin de mi yaşadınız çünki lpg de sorun yaşamadım. bir de çalışırken boğuluyor gibi oluyo ve çalışoyor.+1 Lpg diaframı kontrol ettirin aracı akşam bıraktığınızda kaçan gaz ilk marşta aracı boğuyor çalışmıyor 2. Marşta çalışıyor
2 seçenek var diafram değişimi yapılır veya regülatör komple değişir ben diafram değiştirdim 2 senedir sıkıntı yok kit BRC
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bildiğim kadarıyla diyafram yırtıldığı zaman arac lpgyi sızdırıyor ve hem LPG hem benzin gelince de çalışmıyor. Hatta özellikle park halinde uzun süre beklediği durumlarda oluyor.araç sıralı sistem lpg önce benzinde çalışıyor
Aracı stop etmeden önce lpg tankının üzerinde bulunan vanadan lpg yi kapatın,araç otomatik olarak benzine geçene kadar çalışsın ve benzine geçsin sonra stop edin . Sabah tekrar deneyin çalıştırmayı eğer sorunsuz şekilde çalışıyorsa ;
1- lpg regülatöründe delik/yırtık vardır.
2-Enjektörlerden 1 yada daha fazlasında işeme diye tabir edilen durum vardır.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Çok değil, birkaç mesaj öncesine bakıp dikkatli okursanız sorunun yine de LPG ile alakalı olabileceğini göreceksiniz.Aynı sorunu bugün benim araçta da yaşadım Sorunun LPG sistemi ile alakalı olması imkansız arkadaşlar. LPG'li araçlar ilk benzin ile çalışırlar araç LPG ye belirli bir süre sonra geçer. Araç LPG'de giderken motorun çekişinde veya rölantide çalışır durumda iken herhangi bir sorun olmuyor. Sorun akü sistemi veya şarj dinamosu ile ilgili olabilir.