Lastik kalitesi değil üzerindeki etiket önemli. Pirellinin iyi yol tutuşlu lastiğinin desibel değeri yüksek mesela.Lastiklerin gürültü değerleri de aynı hatta 2 side 2019 üretimi. Goodyear daha kaliteli Savadan yinede fazla ses yapıyor lastik harici başka birşey olmalı baya ses farkı var çünkü ama ne bulamadık.
İki lastik te 72 db.Lastik kalitesi değil üzerindeki etiket önemli. Pirellinin iyi yol tutuşlu lastiğinin desibel değeri yüksek mesela.
Makyajlının çamurluk içleri yalıtımlı mı acaba
Hocam onu da denedik 1 db daha az çıktı 1 dbde de baya fark var bildiğim kadarıyla.Desibel ölçücü program yükleyip ölçün.bende pek zannetmiyorum.
Kaç desibel ses alıyor.Hocam onu da denedik 1 db daha az çıktı 1 dbde de baya fark var bildiğim kadarıyla.
Makyajlı 68 diğeri 69 olarak ölçtük.Kaç desibel ses alıyor.
Makyajlı ve makyajsız FC5 arasında izolasyon farkı olmasını beklemediğim için ölçümlerinizde tespit ettiğiniz kabin içi ses seviyesi farkının bir başka sebebi olduğunu düşünüyor ve ölçüm esnasında eşit olmayan başka sebepler mi vardı bunu anlamaya çalışıyorum.Hocam onu da denedik 1 db daha az çıktı 1 dbde de baya fark var bildiğim kadarıyla.
Makyajlı ve makyajsız FC5 arasında izolasyon farkı olmasını beklemediğim için ölçümlerinizde tespit ettiğiniz kabin içi ses seviyesi farkının bir başka sebebi olduğunu düşünüyor ve ölçüm esnasında eşit olmayan başka sebepler mi vardı bunu anlamaya çalışıyorum.
Size inanmadığımı düşünmeyin hocam lütfen. Sadece konuyu irdeleyip emin olmaya ve varsa eşit olmayan bir ölçüm koşulu bunu yakalamaya çalışıyorum. Bir kaç soru daha geldi aklıma;
•Sunroof, sunroof perdeleri, kapılar ve camlar iki araçta da tam kapalı mıydı?
•Telefon her iki araçta da aynı noktada mı durdu ve telefon aynı noktalardan mı tutuldu/sabitlendi?
•Aynı yolda kullanıldı demiştiniz ancak biri gidiş diğeri dönüş yolu olabilir ve asfalt yüzeyleri aynı fiziksel özelliklerde olmayabilir. Yani tam olarak aynı şeridin üzerinde mi ölçüm yapıldı yoksa belirttiğim gibi aynı yolun dönüş şeridinde mi?
•İki aracın yakıt tipi aynı mı?