Civic FC5 2020 FC5 Dizel

Katılım
21 Şub 2020
Mesajlar
27
Tepki puanı
12
Konum
İzmir
Aracınız
Civic FC5 2020
Selamlar, 2020 FC5 Executive+ Otomatik siyah renk almayı düşünüyorum. Bayiiler nisan ayında geleceğini söylüyorlar. Fiyatları bile tam belli değilmiş. Tahmini 2019'a bakarsak yine 246-250 bin TL civarlarında olur diye bekliyorum. Bu arabayı bilen kullanan arkadaşlardan iyi kötü yönlerini söyleyebilirlerse çok memnun olurum. Ve bu aracı önerirmisiniz ?
 
Katılım
11 Kas 2019
Mesajlar
9
Tepki puanı
7
Konum
sivas
Aracınız
Civic FC5 2019
civic için bu para bence fazla bunu bi civic kullanıcısı olarak söylüyorum, aynı modelin benzinli olanını kullanıyorum yardımcı olurum size. size tavsiyem üstüne biraz daha ekleyip d segmenti bi araç düşünmeniz.
 
Katılım
4 Şub 2019
Mesajlar
35
Tepki puanı
13
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FC5 2018
Aracı alayım bi süre sonra paraya çeviririm diyorsan gücünün yettiğini al mesele akaryakıt meselesi onda sorun yoksa Mercedes bmw audi vs al üstüne çok koydu ama dediğim gibi alıp satacaksan, yoksa bu para honda ya çok, bende honda civic sedan dizel otomatik var,
 
Katılım
16 Kas 2016
Mesajlar
903
Tepki puanı
1,391
Konum
İstanbul
Aracınız
Civic FC5 2020
Hocam Civic' in tüm motor seçeneklerini uzun süreli denedim 2 önceki aracım da Dizel otm. Executive idi.
Aracın özellikle 9 ileri ZF şanzımanını mutlaka deneyimleyin, sürdüğüm en keyifli otomatik şanzımandı diyebilirim.
120 HP nin yanında özellikle 300 NM tork değeri yokuşlarda vs. alt devirde (1500 devirde dahi) koltuğa yapışarak ilerlemek çok hoştu.
İ-DTEC motoru için güncel olarak en sessiz ve en titreşimsiz dizel diyebilirim.
Donanım olarak zaten C segment için yeterince dolu bir araç.
İç mekan olarak incelediğinizde farkedeceksinizdir iç hacim ve 519 lt bagaj hacmi olarak en büyük C segment sedan, arka diz mesafesiyle D segmente göz kırpıyor. Hatta bazı D segment araçlardan daha iyi.
Yol tutuş-konfor eğrisi aracın en sevdiğim özelliği tümseklerde, çukurlarda, engebelerde fazlasıyla yumuşak olmayı başarıyor ve tüm bunların yanında yol tutuş olarak şasinin rijitliği, direksiyonun netliği ve aracın limitleri gerçekten keyif veriyor.
Son 2 aracımda LPG li modeldi haftaya nasipse Sıfır 2020 LPG' limi teslim alacağım.
Dizelden inip LPG' li modeli tercih etme sebebim ise evet İ-DTEC fazlasıyla sessiz bir dizel ancak sonuç olarak bir dizel ve benzinli kadar konfor yok.
Bazen i-VTEC Civic in içinde kendimi hybrid araç sürüyor gibi hissediyorum CVT şanzıman performanslı kullanımda elektrik süpürgesine bağlasada yokuşlarda 3500 devre sabitleyecek şekilde gaza bastığımda dizeli aratmıyor.
Ben LPG' liyi bir denemenizi öneririm beğenmezseniz dizel de bugün alacağınız en iyi 1.6 dizel ünitelerden biri ve yanında şanzımanı çok keyifli.
İkisinden hangisini alırsanız alın memnun kalacaksınız iki şey hariç ;
FB7 den geçtiğimde çok sessiz gelmişti ancak Yol sesi alıyor bu araçlar dizel de ve RS te ekstra yalıtım var bence onu bariz hissettim belki 17 janttaki lastiklerden dolayı öyledir bilemiyorum ancak 2017-2018 Eco Elegance ikisi de bir tık daha fazla lastik sesi alıyor. Ama genel olarak bir lastik sesi sorunu var araçta yani dizeli de, RS' i de, Eco' da alıyor.
2. Ekşi olarak Kaporta sacının inceliği bir güvenlik tehditi oluşturmuyor ki dizel aracımla kötü bir olay yaşamamın üstüne ayrıldık bizzat test ettim :D araç güvenlik kafesine önem veriyor dış kaporta umrunda değil.
Ancak eksi olan yanı boyanın ince oluşu sebebiyle ön kaputta taş izleri diğer markalara nazaran daha fazla oluyor.
Bunun da çözümü var kaput filmi yaptırarak üstesinden gelebilirsiniz. Ben önce LPG liyi denemenizi beğenmezseniz dizeli de, yani her türlü Civic i öneriyorum. Son 5 senedir Civic' ten başka arabaya binemiyorum.
Soracağınız başka sorular varsa memnuniyetle cevaplarım :)IMG_20200221_195515.jpeg

'?? ??? ????. (??????)
'?? ??? ???. ??-? ?-???? (?????)
'?? ??? ????. ?-???? (?????)
 
Katılım
28 Kas 2018
Mesajlar
582
Tepki puanı
689
Konum
İstanbul
Aracınız
Civic FC5 2018
Fc5 kasa kodlu iki araçtan benzinli ve dizeli arasında 50 bin fark var,
(1.5 exe+ ve 1.6 idtec exe+ ... )
Aradaki bu 50 bin lira fark şanzıman ve motor için düşünülürse hangi motor daha keyifli, hangi şanzıman daha sağlam ve keyifli sorularını soruyorum kendime.İki aracı da kullanmadım ama okuduğum , izlediğim kadarıyla 1.5 daha keyifli gibi duruyor.Zf şanzıman 50 bin fazla vermeye değer mi bunu bilemiyorum ama dizel ünite buna kesinlikle değmez,daha bilgili ve deneyimli arkadaşlar yazarsa bilgimizi güncellemiş oluruz.
Konuya iki farklı ekonomik yönden bakarsak ;250 bin liraya bu aracı rahat bir ekonomi ile alıyor ve bu bizi ekonomik açıdan kesinlikle etkilemiyorsa dizel kesinlikle almam,kendimi çok zorlayarak alacağım ve yakıt bu noktada sorun olabilir dersek yine 1.5 i seçip 50 bini yatırım olarak kullanırım (Hiçbir şey yapmayıp altın alıp kenara koysak bile yılda getirisi iki aracın yakıt farkını rahatça kapatır kanaatimce.)
Hepsi bir yana C segment bir araç D segment bir aracın fiyatıyla satılırsa benim tercihim olmaz, Honda fiyatları çok yükseldi ama yanlış analiz yapmayalım neredeyse tüm araçlarda ciddi artış söz konusu, dolayısıyla ihtiyacımızı doğru belirleyelim.Aracı aile için alacaksanız c5 Air cross(0 km) tarzı,kendiniz için alacaksanız 1.5 cıvıc(0 km ),konfor ve prestij için alacaksanız fl w212 Mercedes e serisi( ikinci el). 250 bin gerçekten kıymetli bir miktar, umarım en doğru ve iyi ki bunu almışım diyeceğiniz bir seçim yaparsınız.Grubumuz gerçekten kıymetli bir grup, amacımız kesinlikle haddimizi aşmak değil, farklı pencerelerden bakmak adına lafı biraz uzattım affınıza sığınarak,grup üyelerinin dertleri ile dertlenmek grubumuzun önemli bir değeri.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...
 
Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
205
Tepki puanı
135
Konum
Afyon
Aracınız
Civic FC5 2018
Bende dizel otomatik var. Gördüğüm tek kötü yanı zf9 ileri ve idtec motor çok alışkanlık yapıyor.Baska araçtan fazla keyif alamiyorsun?
 
Katılım
20 Kas 2019
Mesajlar
251
Tepki puanı
161
Konum
İstanbul
2019 dizel manuel kullaniyorum. Kaputun altinda sessiz bi canavar var.300 tork koltuga yapistiriyor. Yakıt konusunda istanbul ici dur kalk 100 kmde 5.6 civarı geziyoruz. Civic dizel benzin farketmeksizin gerçekten çok başarılı

SM-J510FN cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
12 Mar 2019
Mesajlar
122
Tepki puanı
137
Konum
İstanbul
Ad Soyad
hakan arer
Yaş
38
Aracınız
Civic FC5 2018
En çok keyif aldığım zamanlar s moda alıp yardirmak ,s moda alındığı zaman vites düşüp devri 2000 de hazır tutuyor sonrasında gaza tam basmayada gerek yok yarıya kadar basmam yetiyor :) yavaslarken vites düşmeside çok keyifli onuda maksimum torku verebilcek şekilde düşüyor spor araba gibi :) direk manuelde kullanmak çok ayrı keyif seviyorum civiccigimi ,bu şekilde arada yardirmalarla 100 km ortalamada 8 i geçmedim daha, bı ara düşündüm rs + plus mı alsam diye 0 km aracı hergun kulladigim için yakıt olarak maliyetli olacagini düşündüm.Zf den sonra cvt nasıl olur oda muamma benim tarafta.

XT1650 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
133
Tepki puanı
59
Konum
Düzce
Aracınız
Civic FB7 2013
Executive plus değil mi bu bahsettiğiniz araç?
Üretimi Durdu diye söylemişti sanki bayiler ?
 
Geri
Üst