Benim aracımın setupı günlük kullanımda 250hp civarı, buna rağmen günlük şehir içi 8,5-9,5 lt yakıyorum. Stok bir araç şehir içi muhtemelen daha düşük yakacaktır.
şehirler arası 120 sabit 6 lt civarı gazlamalı da max 7-7,5 lt yakıyorum.
şöyle söyleyim size ne kadar anlamlı olur okurlara bırakıyorum yorumlamayı.
Önceki aracım Octavia 1.5 etsi
şimdiki aracım Civic FE 182lik
1) Birebir aynı işe git gel güzergah Octavia binlerce km ort ve genellikle sabit ort: 7.1lt Civic 6.8lt
2) Birebir aynı güzergah + koşullar (şehir içi trafikli,klima açık) ortlama Octavia 8.6lt Civic 8.9lt
unutmayın Octavia nın ona ek avantajları
1) ACT Motor, 2 silindir kapama var
2) Mild Hybrid sisteme sahip
3) kayıpsız aynı normal manuel vites gibi çift kavrama şanzımana sahip DCT/DSG
4) Geometrik turboya sahip
5) daha az güce sahip (150hp)
bunların her biri çok ciddi avantajken tamamı birlikte rakip bile tanımamalı ama ona rağmen hemen hemen aynı sonuçları elde ettim bir arkadaşım inat etti mümkün değil şu bu vs bir hırs ile çok daha hafif olan Golf 8 1.5 etsi style paket ile geldi şehir içi ve otoban teste çıktık arka arkaya birebir aynı koşullarda ve neredeyse tamamen aynı yakıtları yaktı iki araç şöyle diyeyim +%5 bile yoktu ki ölçülebilir bir fark çıktı diyebilelim.
bir Makine Mühendisi olarak ben şahsen net / keskin / ölçülebilir verileri severim yoksa gönül istesin size şehiriçi video çekip ortalamam 5lt de sunabilirim abanıp,şehiriçi trafikli yolda yüklü ve klima açık 12lt de.
ya aynı A noktasından B noktasına peş peşe gidilmeli yada dahada iyisi dur kalk vs vs olmayan direkt otoban dümdüz gidilmeli, kimisi 80km-90kmh hızda video gönderiyor ama şahsen bence 130kmh yada 140kmh çok daha doğru/genel hızlar ve daha ölçülebilir.
ben sabahları 140kmh (130+%10= 143kmh ceza olunca
) işi git gel yapıyorum ve dediğim gibi civic ile bu hızda 6.8lt yakıyorum
aynı koşullarda son kasa octavia 1.5 tsi 150lik