Civic ES7 5500 devir kesici devreye giriyor

Ad Soyad
Muhammed karaosman
Aracınız
Civic ES7 2002
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce honda civic vtec 2002 aldım.araba 5500 devirde kesiciye giriyor arıza kodları p1607 pcm dahili devre arızası + vuruntu sensörü
Ustalar araba beyni otomatik araba beyni dediler ( benim araba manüel) beynin değişmesi lazımmış ben ikna olmadım başından geçen var mı yardımcı olurmusunuz

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Ustaların dedikleri doğru olabilir.
Torpidoyu indirin. Telefonun flaşı ile aradan ecuya bakın. ECU dik şekilde göğüse sabit durur. Yukarıya doğru konumlandırılmıştır. Soketleri size bakıyor olacak. Otomatik beyinde ekstra şanzıman soketi olur. Manuelde bu olmaz. Eğer soket boşluğu var ise beyin farklı olabilir. Sökülüp numarasına bakılmalı.
Ecuyu değiştirmek için alt plastik aksamda müdahale olabilir. Kontrol edilebilir.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Aynen 3 socket var o zaman sizce sorun nedir adamlar direk beyin diyor
Arıza kodlarından yola çıkılmalı.

Vuruntu sensörü hatası motoru güvenli moda alır. (Subap ayarı, ateşleme sistemi kontrol edilir.) Önce vuruntu sensörü üstünde durulabilir.
ECU kodu için soketleri çıkarıp silikon sprey ile temizlenip takılabilir. Kablolarda kopukluk veya fare kemirmesi tarzı bir oluşum var mı kontrol edilebilir. Akü durumu ve araç çalışır iken voltaj normal mi kontrol edilebilir. Araç çalıştırılır iken yeşil anahtar sönüyor mu kontrol edilebilir.

Kodlar ile ilgili birkaç bilgi.

Vuruntu Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır? (Motorda Vuruntunun Belirtileri)
Motorda vuruntu oluşmasının sebebi, yakıtın yanma zamanlamasının yanlış olmasından kaynaklanır, yanma odasında meydana gelen bu düzensiz yanma olayı, motorda titreşimlere, motorun tıkırtılı ve sesli çalışmasına (vuruntu sesi), rölantide motor devrinde dalgalanmalara, motorun çekişinde düşüşlere, rölantide kendi kendine motorun stop etmesine, yakıt sarfiyatının artmasına sebep olur.
Vuruntu Sensörü Arızası : Vuruntu sensörü bozulursa, motor güvenli çalışma moduna geçer, motor gücü sınırlandırılır, motorun çekişi düşer, yüksek hız yapılamaz ve yakıt sarfiyatı artar.

P1607, PCM'nin dahili bir arızasıdır. Değiştirmeden önce konnektörleri kontrol eder ve yeniden yerleştirirdim. Akü voltajını da kontrol edin.Başka bir gönderi gördükten sonra tellerde kemirgen hasarı olup olmadığını kontrol edin.

DTC P1607: PCM Yedekleme Devresi Arızası PCM Dahili Devre Arızası
1. PCM'yi sıfırlayın. (Kontak anahtarını KAPALI konuma getirin ve yolcu tarafının
gösterge paneli altındaki sigorta/röle kutusundan No. 13 SAAT YEDEK sigortasını (7,5A) (A) 10 saniye boyunca çıkarın.)
2. Kontak anahtarını AÇIK konuma getirin (II).
3. 30 saniye bekleyin.
DTC P1607 gösteriliyor mu?
EVET - Bilinen iyi bir PCM ile değiştirin ve tekrar kontrol edin. Belirti/gösterge ortadan kalkarsa, orijinal PCM'yi değiştirin.
HAYIR - 4. adıma geçin.
4. Kontak anahtarını KAPALI konuma getirin.
5. Kontak anahtarını AÇIK konuma getirin (II).
6. 10 saniye bekleyin.
DTC P1607 gösteriliyor mu?
EVET - Bilinen iyi bir PCM ile değiştirin ve tekrar kontrol edin. Belirti/gösterge ortadan kalkarsa, orijinal PCM'yi değiştirin.
HAYIR - Aralıklı arıza, sistem şu anda iyi durumda.

Geri