Civic FE1 60ah orjinal akü yerine 72ah takılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtysum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Mehmet Beşler
Aracınız
Civic FE1 2022
2022 civic eco executive plus aracıma 24 saat kayıt alan ön arka kamera sistemi taktım. (70 mai A500s + rc09) araç 2 gün çalışmadan durduğunda akü takviye istiyor. 14.4V'den İlk gün sonunda 12.2V'ye, ikinci gün sonunda da 11.5V'ye düşüp start almaz hale geliyor. 72 ah akü ile değiştirmek mümkün mü bunu?
* akü bölgesine 72lik sığar mı?
* 72lik akünün araca herhangi bir zararlı olur mu?
Bu arada şarjlı akü takviye cihazı aldım. Büyük nimet. Hava pompası olarak da kullanılıyor.

Ekli dosyalar

• 20250112_203223.jpg
    20250112_203223.jpg
    181.8 KB · Görüntüleme: 6
Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
akünüz bu değerlere bu serilikte düşüyor ise değişimi şart ve aracınız 2022 model ise ay/garanti kurtarıyor ise genelde servisler garantiden değiştiriyor ilk etapta bence servis ile çözmeye çalışın.

akü bölgemize 72lik akü sığıyor ise yani öyle bir model var ise fiziken problem yaratmıyor ise takmanızın sakıncası olmaz, akünün etiket değerinden çok bence akünün marka ve teknolojisi daha önemli bir Varta marka EFB yada AGM seri akü değil 72 amper 90 amperlik bir gel aküden çok ama çok daha sağlıklı ve ömürlü olacaktır tavsiye ederim.

aşağıdaki Varta EFByi özelliklede bu tutara cidden tavsiye ederim ama alırken 2024 olduğunu Vartayı arayıp üzerinde gelecek kod ile teyit edin 2024 yani taze olduğuna emin olun rafta oturmuş beklemiş akü sağlıklı olmaz.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
2022 civic eco executive plus aracıma 24 saat kayıt alan ön arka kamera sistemi taktım. (70 mai A500s + rc09) araç 2 gün çalışmadan durduğunda akü takviye istiyor. 14.4V'den İlk gün sonunda 12.2V'ye, ikinci gün sonunda da 11.5V'ye düşüp start almaz hale geliyor. 72 ah akü ile değiştirmek mümkün mü bunu?
* akü bölgesine 72lik sığar mı?
* 72lik akünün araca herhangi bir zararlı olur mu?
Bu arada şarjlı akü takviye cihazı aldım. Büyük nimet. Hava pompası olarak da kullanılıyor.
Kamera bağlantısını direk aküye mi bağladınız yoksa çakmalık bölgesine mi taktınız acaba

Ad Soyad
Mehmet Beşler
Aracınız
Civic FE1 2022
Kamera bağlantısını direk aküye mi bağladınız yoksa çakmalık bölgesine mi taktınız acaba
Aküye bağlı. Yani sigortaya bağlantı yaptım. Herhangi bir sorun yok onda. @Mr.Civic arkadaşın dediği gibi garantiden değişim talep edeceğim. 2 gün durması lazımmış aracın serviste. Kendileri görmek istiyor voltaj düşüklüğünü. Önce yeni akü ile deneyeceğim. Olmazsa 72lik vartaya geçiş niyetim var.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
servise gidecekseniz kameranın sökülmesi iyi olabilir sonra onu bahane etmesinler (tabi sökülmesi kolay ise)
öbür yandan sigortalık kısmına takılması en ideali ama hangi sigortayı seçtiği çok çok önemli eğer her daim aktif bir sigortayı seçer ise güç alıp alıp aküyü öldürüyor olabilir öbür yandan motor sadece açıkken güç alan bir sigortayı seçerseniz hiç problem yaşamazsınız yani bağlayan tesisatçıya isterseniz bir daha danışın %100 emin olun doğru yaptığına.

Ad Soyad
Mehmet Beşler
Aracınız
Civic FE1 2022
servise gidecekseniz kameranın sökülmesi iyi olabilir sonra onu bahane etmesinler (tabi sökülmesi kolay ise)
öbür yandan sigortalık kısmına takılması en ideali ama hangi sigortayı seçtiği çok çok önemli eğer her daim aktif bir sigortayı seçer ise güç alıp alıp aküyü öldürüyor olabilir öbür yandan motor sadece açıkken güç alan bir sigortayı seçerseniz hiç problem yaşamazsınız yani bağlayan tesisatçıya isterseniz bir daha danışın %100 emin olun doğru yaptığına.
Kamera bağlantısını kesersem sorun yok. 2 gün sonra çalışıyor yine. Önceki ford focus marka aracımda 72lik akü vardı bu sorunu yaşamıyordum. Yani kamerayı söküp servise bırakırsam sorun tespit edilemeyecektir muhtemelen. Kamerayı servise söyledim de aslında... Bundan ötürü sorun çıkaracaklarını düşünmüyorum. Bakıp görelim.
Bağlantı ile alakalı da şöyle bir durum var. Montajı kendim yapıyorum hep. Sorun olmadığına eminim. Sigorta kutusuna bağlama sebebim zaten 24 saat kayıt yapabilmesi. Mecburen aküden yiyor. Akü değeri belirli bir voltaja düştüğünde kamera otomatikmen kapanıyor. Fakat bunun gerçekleşmesi 5 günü buluyordu eski aracımda bunda ise 2. Gün kamera kendini kapatıyor ve araç start almıyor. Ya Akü gerçekten arızalı ya da 60'lık bana yetersiz. Teşekkür ederim ilginizden ötürü.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Bende araç içi kamera kullanıyorum. Aracım genellikle park halinde olduğu için almıştım. Fakat ben çakmaklık bölümünde kullanıyorum aracımı stop ettiğimde bağlantıyı çekiyorum sürekli kayıt değilde sarsıntı ile devreye giriyor kısa süreli kayıt şeklinde. Ayrıca bu durumu telefonda yetkili servise sormuştum garanti dışı bırakır mı diye sorun olmadığını söylemişlerdi. Ama yinede kamerayı söküp gitmekte fayda var gibi

Ad Soyad
Mehmet Beşler
Aracınız
Civic FE1 2022
Bende araç içi kamera kullanıyorum. Aracım genellikle park halinde olduğu için almıştım. Fakat ben çakmaklık bölümünde kullanıyorum aracımı stop ettiğimde bağlantıyı çekiyorum sürekli kayıt değilde sarsıntı ile devreye giriyor kısa süreli kayıt şeklinde. Ayrıca bu durumu telefonda yetkili servise sormuştum garanti dışı bırakır mı diye sorun olmadığını söylemişlerdi. Ama yinede kamerayı söküp gitmekte fayda var gibi
Sökersem voltaj düşmüyor 2 günde. Sorun yok deyip gönderirler.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
hocam hem arkalı hem önlü kayıt alan bir kamera saatlik 1 amper civarı tüketir buda günlül 24 amper yapar.

60 amperlik bir akü %25 kayıpta (%75 dolulukta) yani 45 amperde 12.3v üretir ve bu nokta akünün en düşük olması kabul noktasıdır altında akü hücreleri zarar görür.

özetle 60 amperlik bir akü saatlik 1 amper tüketen hadi çok gelişmiş bir sistem bu kamera diyelim saatlik 0.5amper tüketiyor diyelim 30 saatde artık zarar görecek notkaya gelecek demektir.

benim tavsiyem:

1) harekete duyarlı kameralar tercih etmeniz bu tip kameralar araç park halindeyken sadece ve sadece bir hareket algıladımı devreye girer akü dostudur
2) yukarıdakini tercih etmeyecekseniz kameranın sadece araç sürüş pozisyonundayken aktif olmasını sağlamanız ona göre sigorta tercih etmeniz
3) 30 saat dolmadan her seferinde hergün aracın arada sürüldüğünü ve akünün dolduğuna emin olmanız
4) son tercih dediğiniz gibi daha yüksek kapasiteli akü tercih etmeniz atıyorum dediğiniz gibi 72 amperlik bir akünüz olsa bu %20 extra esneklik sağlayacaktır ve 30 saat yerine 36 saat esnekliğiniz olacaktır (oda kameranız saatlik 0.5amper tüketse bile)

tercihen 1 en iyisi 2de pratik olan tercihler şahsi fikrim

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Sökersem voltaj düşmüyor 2 günde. Sorun yok deyip gönderirler.

hocam söktüğünüz voltaj düşmüyor ise %100 sorun kameranız ve %100 Honda haliyle bu durumda kullanıcı hatası der bence, sadece iyi niyet gösterip sadık müşteri,yeni müşteri diye değiştirebilirler.

bence kamerayı söküp garantiden akününüz değiştirip kamerayı geri takıp devamında sorun çıkarmayacak şekilde çalıştırmanız en mantıklı seçim olacak gibi yoksa 72 amperlik aküde alsanız bu durumu kısa süre sonra tekrardan yaşayacaksınız

Geri