Acil yardim!

Aracim 2010 mod. Civic fd6. Otom.
Dun yolda giderken vsa motor isigi sabit.
d isigi yanip sondu.kilometre hiz gostergesi ve diger gostergeler dondu kaldi bazen duzelil. kontagi actim kapadim duzeldi hic bi isik kalmadi daha sonra motor ariza isigi cikti arac f1 vitese gecmedi bazen giderken hiz kesio bazen duzelio sorunsuz.
Bugun tekrar gidiorum bu ariza isiklarina ek olarak direksiyon ariza kutusu isareti yakti. Daha sonra oda sondu.
Pcye baglattim ariza kodunu ogrenmek icin .kalici ariza olsa sondurulmeyecegi soylendi arizalar sonduruluyoda.ne yapcaz bilemedim.arabayi yatiriyorum suan..

SM-J710FQ cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FD6 2008
Geçmiş olsun hocam.Beyinciye götürüp arızayı tespit ettirip ona göre biryol izlemek gerekir.Arızanın kaynağını bulurlar diye düşünüyorum.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Sorunu tam anlamayadım, ilk önce VSA ışığı yandı, sonradan D ışığı mı yanıp sönmeye başladı? Kronolojik sıralama ile anlatırsanız sevinirim.

Sorunu tam anlamayadım, ilk önce VSA ışığı yandı, sonradan D ışığı mı yanıp sönmeye başladı? Kronolojik sıralama ile anlatırsanız sevinirim.
Abi ilk olarak ayni anda vsa motor isigi yanik kaldi ve ayni anda aracim otom. Oldugu icin d isigim yanip sondu hareket halinde.kontak ac kapat ayni sorun devam etti.bi gun sonra bunlara ilaveten direksiyon kutusuda yanmaya basladi.
Daha sonra aku kutup basini soktum motor ariza isigi ile beraber direksiyon ariza isigi yanik kaldi ve direksiyon sertlesti.10 dk sora direksiyon ariza isigi sondu direksiyon duzeldi.

Abi ilk olarak ayni anda vsa motor isigi yanik kaldi ve ayni anda aracim otom. Oldugu icin d isigim yanip sondu hareket halinde.kontak ac kapat ayni sorun devam etti.bi gun sonra bunlara ilaveten direksiyon kutusuda yanmaya basladi.
Daha sonra aku kutup basini soktum motor ariza isigi ile beraber direksiyon ariza isigi yanik kaldi ve direksiyon sertlesti.10 dk sora direksiyon ariza isigi sondu direksiyon duzeldi.

Suan sadece motor ariza isigi yanik yani hareket etsem hangi ariza isigi yakacagi belli deil aptallasti arac

Vites gecisleri bazen duzgun bazen kendikendine alcalip yukseltio bazen ani hiz kesio karisik

Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Elektrik problemi gibi görünüyor. İlk önce akü kutup başlarının her ikisini de sağlam biçimde sıkılaştırin. Pas oksit vs. varsa temizleyin. Akü şase bağlantısını kontrol edin. Arıza ışığının sebebini arıza tespit cihazı bulup öğrenin. Bütün sistemlerin hepsi aynı anda bozulmaz

Elektrik problemi gibi görünüyor. İlk önce akü kutup başlarının her ikisini de sağlam biçimde sıkılaştırin. Pas oksit vs. varsa temizleyin. Akü şase bağlantısını kontrol edin. Arıza ışığının sebebini arıza tespit cihazı bulup öğrenin. Bütün sistemlerin hepsi aynı anda bozulmaz
Ariza tespit cihazina soktum p0722 kodu verdi ilk olarak buda samzuman hiz sensoru fakat kalici deil silinio ariza kalici olsa silinmezmis gostergelerde sapitio bi 10 bi 0 bi 70 gosterio

Ariza tespit cihazina soktum p0722 kodu verdi ilk olarak buda samzuman hiz sensoru fakat kalici deil silinio ariza kalici olsa silinmezmis gostergelerde sapitio bi 10 bi 0 bi 70 gosterio

Yani boyle butun arizalari verip tuhaf tuhaf duzelmesi anlamsiz.gidisi bi duzelio bi bozuluo. vitese filan gecmio bazen oluyo duzelio vitese gecio f1 kulakcikla. Anlam veremedim

Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Sıcak havalarda akü ve şase elektrik bağlantısı gevşeyince böyle birden fazla absürd problemler yaratabiliyor ondan dolayı en ucuz ve basit kontrol başlangıcı için hiç öyle beyin ECU ETACS falan kurcalamadan önce bir akü bağlantılarını yoklamak lazım demiştim, bu durumda kapı kilitlerini kumandadan açıp kapamada bir problem varmı? aküde temas problemi olur ise bu yaşadığınız problemlerin beraberinde kumanda kapıları bazen açmıyor bazen açıyor durduğu yerde alarm ötmeye başlayabiliyor, Son zamanlarda aracınızda ufak tefek tamirat tadilat akıllı vida motor yıkama falan yapıldıysa bazen ECU ya yada sensörlere giden kabloların vida sebebiyle delinmesi kopması yada sıvı teması bozabilir. O yüzden elektronik değilde elektriksel birşey zannediyorum. Kontrol edebilirseniz şanzımana giden kablo demetlerini yani harnessleri inceleyebilirsiniz sıyrılma kopma varsa kısa devre sonucu sapıtma yapıyordur. Bu gibi kablo kopması sebebiyle arızayı gözünde çok büyütüp şanzıman ve motor indiren ustalar var aman dikkat edin. Kemirgen hasarı diye olası bir durum da var motora fare girmesi ve kablo kemirmesi gibi.

Şanzıman hız sensörü bozulursa gösterge panelindeki hız göstergesi çalışmaz zaten hız verisi buradan şanzıman prizdirek milinde bağlı encoder sensörden alınır.

kablo kopmasından şüpheliyim eğer kopan kablo motora şaseye temas ediyorsa kısa devre yaptırıp başka yerleri de bozabilir kısa sürede çözmeye çalışın

Geri