Acil Yardım?

Ad Soyad
Emre Yücetürk
Aracınız
Civic FD6 2010
Merhaba bugün ankara akyurt muayene istasyonuna aracımı muayene yaptırmaya götürdüm araç muayeneden çıktı ordaki görevli bana lpg tankını hiç değiştirdin mi diye sordu bende aracı yeni aldığımdan bilmiyorum dedim sonra bana aracın muayeneden kaldığını lpg tank tarihinin dolduğunu söyledi lpg tanklarının 10sene kullanım ömrü olduğunu biliyorum bende muayeneye girmeden önce aracımın heryerini kontrol etmiştim tankın üstünde 07/2023 tarihi yazıyordu bende 2033e kadar kullanım ömrü var diye muayeneye girmdim aklımda kalan şey bu simit lpg tanklarının üstünde yazılan tarih tankın üretim tarihi mi yoksa son kullanım tarihi mi çünkü tüp yeni duruyor

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
LPG tankları ile ilgili resmi gazete de yayınlandıktan sonra 26 Nisan 2017 itibariyle yürürlüğe giren kanun maddesine göre LPG tankının her 15 yılda bir değiştirilmesi zorunludur. LPG tankı için imalatçı firma daha kısa bir süre belirtmiş ise firmanın belirttiği süre geçerlidir denmektedir.(eski tanklarda 10 yıl süre belirtilmiştir)

👆 Bu bilgiyi tam teyit etmedim!

LPG tanklarının kullanım süresi tankın üzerinde
yazan üretim tarihinden itibaren üreticinin belirledigi süre kadardır. (Bilinen 10 yıl)
Genelde tek tarih olur. Yeni üretim tanklarda çift tarih olabilir. (Ürt-Skt)

Son düzenleme:
Geri