Canlı bir örneğin faydalı olacağını düşünüyorum.
Biraderin aracı honda civic 2013 premium
2018 yılında 60 bin liraya alındı.
80 bin km de otomatik
22.500 tl tek parça hasar kaydı var
Satıcının söylediği sağ ön çamurlukta boya var airbaglar patlamış tamir edilmiş
Niğdeden araç geldi
Ben incelediğim zaman gördüklerim
Farın birinin ön panele tutturulan yeri ısıtılıp yapıştırılmış erimiş yerler var
Ön panel eğik az çektirip bırakmışlar
Hatırlarsanız egr ile ilgili problemimiz vardı değiştirerek problemi halletmiştik o parçaya kadar darbe olduğunu anladım. (ustamısın sen tabi ki hayır)
Araç satıcının kontrolü dahilinde sanayide toplanmış. (satıcı kendi söylemiş)
Satıcı ne var ne yok bilgi vermiş söylecek laf yok bu konuda....
Araç 120 binde şu an yapılan masrafları yazıyorum;
Her onbinde bakım yağ ve filtreler
Egr valfi çıkma orjinal
Akü değişti
Muayene için tüp tesisatı yenilendi egzoza yakınlığından dolayı
Subap ayarı yapıldı
Şanzuman yağı değişti
Lpg regülatörü yenilendi
Kasko olayına gelince biradere yaptır dedim 2018 yılında 3.500 tl hesap çıkınca çok geldi bazı sigortacılar ağır hasar geçiyor dediler buraya dikkat biz irdelemedik bilgisi olan varsa netleştirmek adına memnun olurum.
Yorum
Araç üstünkörü toplanmış
Torpidonun üzerindeki airbag tekrar toplanıp yerine yerleştirilmiş. Hiç koymasalar daha iyi şişik duruyor bombe yapmış....
Direksiyonun ortasındaki airbag yeri az açık.
Emniyet kemerleride buna göre dirençlidir
Motor, şanzıman, mekanik süper tık yok
Sonuç
O zamandan bu zamana binilmekte satmak için değil binmek için alındı .
Tavsiye
Ağır hasar kayıtlı araç ciddi manada kaza geçirmişse, şaselerde küçükde olsa düzeltme oynama varsa, takla, ikiye bölünme varsa, alma almayı düşünme.
Araçta hasar kaydı var fiyat uygun ise
profesyonel toplanmışsa ciddi bir darbe yoksa, araç toplanırken ve tamir edilirken parça artmamışsa civata boşa çıkmamışsa o araç alınır.
Bizdeki araç ağır bir darbe almamış fakat airbaglar patlamış onları toplamışlar, ön tamponu ve farları düzeltmişler bir de cila tamam hatasız düzeltilebilirdi fakat özenmemişler ne kadar ucuz o kadar iyi...
Kasko olayına gelince
Kasko yapılmıyorsa veya normalden 2 katı fiyata yapılıyorsa kesinlikle almayın .
Düzgün toplanmış ve yapılırken masraftan kaçılmamış düşük km li, yüksek model önden ağır kazası olmayan her aracı alırım.