- Ad Soyad
- M2Hamid
- Aracınız
- Civic FD6 2010
Hocam aküler Bosch'un kendi üretimi değil, aslında akücüye VARTA alma düşüncesi ile gittim ancak akücü BOSCH ile VARTA aynı kalite hatta aynı fabrika olarak biliyorum diyince bende bir bakayım diyip çaktırmadan google'den bir araştırma yaptımBosch akü de mi yapıyormuş?
Şaka bir yana, kış günlerinde aküler saatli bomba demek. İki kış önce, sulu kar yağarken sapasağlam çalışan akünün sıfırlandığını yaşamış, yolda park etmiş bir Tofaş'a takviye yapan ustadan (tesadüf (!)) ben de yararlanmıştım. Şu anda üçüncü akü var arabada ve yine kış geldi. Allah'tan bu sene çok soğuk geçmiyor.
Ben yuvadan oğlumu, bankadan eşimi alıp mağaza önüne park etmiştim. Biz arabada beklerken %70 sesle müzik dinlemiş, zaman zaman akü şarj olsun diye motoru da çalıştırmıştık. 10 dakika kadar ara verdikten sonra marş basmıyordu, lambalar sönüyordu, vs. Bilmiyorum sizin öyle motor çalışmaz haldeyken sarfiyatınız oldu mu?

BOSCH almamda birazda donanımhaberdeki şu yorumun etkisi oldu, akücünün söyledikleri ile de fazlası ile paraleldi.
BOSCH&VARTA AKÜ HAKKINDA
İster Varta alın, isterseniz Bosch akü alın ikiside Johnson Controls firmasının ürünüdür. Her ikisi de aynı fabrikadan aynı kalitede ürün olarak çıkar aralarında en küçük fark yoktur. Kaliteli akü olarak size İnci aküyü öneririm. Yiğit akü kalitesizdir, Mutlu akü ise eskiden çok iyi ürün çıkarırdı
forum.donanimhaber.com

GÜç kullanımı olarak araçtaki ön hoparlör değişimim haricinde ek güç çekebilecek hiçbir donanım yok, müzik dinleme olayı araç kapalı haldeyken pek olmuyor, araç kamerası mevcut ama araç durduğunda kameranında enerjisi kesiliyor. Hatta "follow me" özelliği ile kapalı alanda ya da akşam aracı kitledikten sonra kısa farlar 20 sn. açık kalmasın diye motoru stop ettikten sonra far ayarını "OFF" konumuna bile alırım

Aracı ilk aldığımızda bu anlattığımdan daha fazla aküyü harcayacak şekilde kullanmama rağmen, fabrikasyon gelen 47Ah.lık akü -20lerde bile geç alsada hiçbir zaman aracı çalıştırmamazlık yapmamıştı. Mutlu 55Ah'lığı tercih etmemin başlıca sebebi de zaten aracın üstünde fabrikasyon gelen 2012 sonu üretimli 47Ah'lık akünün değiştirilene kadar en kötü koşullarda bile beni yolda bırakmaması idi. Fabrikasyon aküyü değiştirdiğim zamanda yine marş süresi soğukta uzamaya başlamıştı ve bende artık kışın sorun olmasın diye değiştirmiştim, daha da gideri vardı aslında. Kısacası Mutlu Akü'de kalite kaybı olduğu konusuna bu deneyimimden sonra bende inanıyorum diyebilirim