Civic FB7 Almalımıyım?

Ad Soyad
M. Sait AVCI
Aracınız
Civic FB7 2016
Hayırlı olsun. Kazası belasız sürüşler dilerim.
Aldığınız aracın km. Boya değişen tramer, fiyat vs. Bilgisini paylaşır mısınız. Piyasayı bilmeyenlere bilgi olur.

Bu arada bakım geçmişini bilmiyorsanız veya şüpheniz varsa motor yağı, filtre, şanzıman yağı ve filtre değişimlerinizi, subap ayarı, gaz kelebeği temizliği, fren sistemi kontrolü gibi can alıcı bakımları yaptırmanızı tavsiye ederim.
teşekkür ederim sağolun.

258.000 km, ilk sahibinden aldım (memur). uzun yolda kullanılmış araç servis bakımlı. trafik ışığında kalkışta öndeki araca vurmuş farlar panjur değişmiş.tampon bile orjinal. ankara tarcanlar ekspere girdirdik bi sıkıntı çıkmadı. genel olarak iyi temiz araç gibi duruyor şuan.

geçmişini bilsemde içim rahat etmedi, motor yağı filtreler antifriz, şanzıman yağı ve dış filtresi serviste değiştim. v kayış serviste değiştirdim. fren balataları değiştirdim. lpg bakımı yaptırdım. far ampulleri değiştim. akü değiştim. buji ve subap ayarı kaldı onuda 2-3 haftaya serviste yaptıracağım. lpg bakımcı subapların sıkıştığını ayar istediğini söyledi 2-3 haftalık süreçte sorun yaratır mı acaba subap ayarı tam olarak ne işe yarar ?

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Subap ayarı (ya da valf ayarı), motorun içinde yer alan emme ve egzoz subaplarının açılma ve kapanma zamanlarının motor çalışmasına en uygun hale getirilmesi işlemidir. Bu ayar, subaplarla sübap iticileri (ya da külbütör kolları) arasındaki boşluğun (subap boşluğu) belirli toleranslar içinde olmasını sağlar.

Subap ayarının ne işe yaradığını basitçe özetleyelim:​

🔧 1.​

Eğer subaplar doğru zamanda açılıp kapanmazsa, motor verimli çalışamaz. Yanma işlemi bozulur, motor tekler, zor çalışır veya hiç çalışmaz.

💨 2.​

Bozuk subap ayarı motorun daha fazla yakıt yakmasına veya gücünü tam verememesine neden olur. Motor hem daha çok yakar hem de daha az gider.

🔊 3.​

Subap boşluğu çok fazla olursa, motor çalışırken “tırr tırr” şeklinde sesler duyulur. Boşluk çok azsa subaplar tam kapanmaz, bu da motorda “boğuk” seslere ve çekiş kaybına neden olur.

🔥 4.​

Boşluk çok azsa subaplar tam kapanamaz, bu da subapların yanmasına neden olabilir. Boşluk fazla ise darbe nedeniyle zamanla parçalar zarar görür. Yani subap ayarı, hem subapları hem motoru korur.

⚙️ 5.​

Egzoz subaplarının geç kapanması ya da erken açılması egzoz sisteminde sorunlara, hatta katalitik konvertör arızalarına yol açabilir.

Ne zaman yapılmalı?​

• Her 20.000 – 30.000 km'de bir kontrol edilmesi önerilir (araç marka/modeline göre değişebilir).
  • Soğukken zor çalışıyorsa
  • Rölantide dalgalanma varsa
  • Yakıt tüketimi arttıysa
  • Motor ses yapıyorsa
  • Performans düştüyse subap ayarı zamanı gelmiş olabilir.

Eğer aracın LPG’liyse, subap ayarı daha sık gerekebilir çünkü LPG, benzine göre subapları daha çok yorar.

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Bizim motorlarda emme ve egzoz sentil değerleri aşağıdaki gibidir, bu değerler arasında eğer yapabilirsen motor LPG'de bile saat gibi çalışır, Kocaelinde bu iş için Honda Enes'i öneririm (Sözen Otomotiv)

Subap Ayarı Detaylı Video

Son düzenleme:
Ad Soyad
M. Sait AVCI
Aracınız
Civic FB7 2016
Bizim motorlarda emme ve egzoz sentil değerleri aşağıdaki gibidir, bu değerler arasında eğer yapabilirsen motor LPG'de bile saat gibi çalışır, Kocaelinde bu iş için Honda Enes'i öneririm (Sözen Otomotiv)

Subap Ayarı Detaylı Video
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. subap ayarı, gaz kelebeği temizliği ve bujileri değiştirdim. 500 km benzinde binmem gerektiği söylendi serviste. subaplar alışsın denildi. ama dikkatimi çeken bir durum var, bu değişimlerden önce rölanti normal bir şekilde yükselip inerken, ayar sonrasında araba boş konumdayken gaza basıp bıraktığımda rölanti 1.1 seviyesinde anlık takılıp öyle düşüyor 0,80 lere. servisteki usta bu durumun normal olduğunu alışma sonrasında düzeleceğini söyledi. ayar öncesi çıktığı gibi inen rölanti, ayar sonrasında neden inerken 1.1 de anlık takılma yaşıyor ? yanlış yapılan birşey var mıdır sizce ?

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
İlk çalıştırmada motor soğuk iken 1.5 devire kadar normaldir. Biraz beklediğin zaman düşecektir devir kafana takma bu aslında ilk çalıştırmada motor yağının motor içerisinde dönmesi için yapılan bir durum direkt hareket edildiği zaman, zamanla aşınma ilk çalıştırmaya göre daha fazla olacaktır. İlk çalıştırmada kışın 1dk yazın 30-45sn beklemelidir. Bence 😀

Ad Soyad
M. Sait AVCI
Aracınız
Civic FB7 2016
İlk çalıştırmada motor soğuk iken 1.5 devire kadar normaldir. Biraz beklediğin zaman düşecektir devir kafana takma bu aslında ilk çalıştırmada motor yağının motor içerisinde dönmesi için yapılan bir durum direkt hareket edildiği zaman, zamanla aşınma ilk çalıştırmaya göre daha fazla olacaktır. İlk çalıştırmada kışın 1dk yazın 30-45sn beklemelidir. Bence 😀
araç yeni olunca bilmiyorum nelere takılıp takılmayacağımı henüz :) bu dediklerimi motor sıcakken yapıyor ama düzelir inşallah bekleyelim bakalım 500 km :)

Ad Soyad
Talha Şahin
Aracınız
Civic FB7 2016
Arkadaşlar selamun aleyküm
İstanbulda yaşamaktayım 36 yaşındayım
Hayatımda ilk defa bir honda alıp kullanmak istiyorum bu aracında 2015 yada 2016 fb7 kasa olanını düşünüyorum ve ortalama 800.900 arasında bütcem tabi ortalama 2-ile 3 yıl sonrada ev almak için mecburem satacağım .. ..bundan önce iki defa 1.3 linea kullanandım motor sesi kalitesizliği konforsuzluğu başka tabi ama hiç olmaz turbo olduğundan en azından bastığımda gidebilen bi arabaydı …. Civic fb7 Baya bir araştırmalarım sonucunda civiclerin şanzıman ve motor konusunda en sağlam arac olduklarını öğrendim konfor ve kalitesi eminim beni fazlasıyla tamin edecek ama asıl öğrenmek istediğim amatmosfeirk motorundan dolayı ağır hızlanması iyi değil sanki yolda kağnı gibi her arabanın geçtiği parasının arabası olmadığı dik yokuşlarda bayıldığı düşük devirlerde vtec silkelemesi yaptığı stop ettiği özellikle alırsam bu sene direk memlekete gideceğim ve köy yolları toprak ve dik yani özet olarak bu arabayı alırsam gerçekten bana linea kadar hız sunamaz mı öyle kağnı gibi bir arabamdır hız bazen felaletir ama bazende hayat kurtarır .. ve en önemlisi bu arabayı aldığımda ve ihtiyac duyduğımda 3 sene sonrada satacağım zaman rahatlıkla satabilme imkanım varmıdır benden büyük yada kücük bu civiclerden anlayan herkesin görüşünü gerçekten objektif bekliyorum bu arabayı cok sevdim fakat pişman olmamak adına Sizdenn bilgi istiyorum
hocam öncelikle 2015-2016 kasanın teminizi almak isterseniz 1m ile 1050 arasında fiyatları var atmosferik araba illaki dizel gibi performans vermez ama linea yanına yaklaşamaz civicin. Tamamen sorunsuz bi araç

Ad Soyad
uğur bakaroğlu
Aracınız
Civic FB7 2015
ben 2024 kasım sonu aldım 2015 model elegance paket 70.binde 800 bin liraya istanbuldan..Çok memnunum bir önceki aracım 2007 model astra dizel otomatikti...

Ad Soyad
Talha Şahin
Aracınız
Civic FB7 2016
ben 2024 kasım sonu aldım 2015 model elegance paket 70.binde 800 bin liraya istanbuldan..Çok memnunum bir önceki aracım 2007 model astra dizel otomatikti...
sanruf varsa otomatikse bedava almışsın hatasız boyasız 70 binde eco elegance ye 1.2 yazılır tabi 2015-2016 makyajlı kasa ise

Ad Soyad
uğur bakaroğlu
Aracınız
Civic FB7 2015
evet sunroof var ve otomatik.. hatasız boyasız değil ancak önemli ve büyük bir kazasıda yok herşey kartaldaki yetkili servisinde yapılıp değişmiş servisten yapılan tüm işlemlerin dökümanlarınıda aldım,ayrıca alım yapmadan önce full expertizde yaptırdım.ağır hasarlı veya pert değil araç.

Geri