Civic FD6 Alternatör (V) kayışı gergi kütüğü

Katılım
12 Ağu 2022
Mesajlar
124
Tepki puanı
45
Yaş
41
Konum
Çanakkale
Ad Soyad
Ahmet Aydınlı
Yaş
83
Aracınız
Civic FD6 2009
Çözülemeyen kıt sesi ile ilgili olarak sorunu hala bulamadık. Bugün başka bir usta motor üst uzun takozu(yağsız olan) ve motor alt takozu değiştirelim dedi. Emin olamadım. Videolara bakarken geçen sene benim sorunuma çok benzer bir sorunu biri anlatmış. Hatta ekran görüntüsünü de kaydettim. Aracı D ye ve R ye alınca ilk kalkışta vuruntu varmış gibi bir ses geliyor, gergi kütüğünü değiştirdim sorunum gitti diyor.

Benim araçta da vites parkta iken ilk çalışınca kıt diye sağönden ses geliyor. Ve aynı şekilde r ve d ye alınca ilk kalkışta. Acaba benim aracında gergi kütüğü ile ilgili bir arızası olabilir mi diye düşündüm?

Gergi kütüğü ile ilgili bir problem yaşayan oldumu?
Ayrıca ustanın net olmamakla birlikte değiştirecez dediği 2 takoz böyle bir duruma neden olur mu?


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
44
Tepki puanı
40
Konum
izmir
Sorunun gergi kütüğünden olduğunu düşünüyorsanız değiştirmeden önce aşağıdaki konuya bakmanızı öneririm. Değiştirmeden önce gergi kütüğünü yağlayarak ya da yağlatarak gergi kütüğü sesini kesebilirsiniz.


SNE-LX1 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
12 Ağu 2022
Mesajlar
124
Tepki puanı
45
Yaş
41
Konum
Çanakkale
Ad Soyad
Ahmet Aydınlı
Yaş
83
Aracınız
Civic FD6 2009
Civicowner sizin dediğiniz konuyu okudum tşk ederim. Fakat bendeki sorun yağ ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kayış dönesinde herhangi bir sürtünme, cıvlama, cırıltı sesi yok. Bende araç ileri ve geri ilk kalkış esnasında kıt diye bir ses var. Bu ses park konumunda olan araca sabah veya akşam aradan zaman geçip çalıştırdığım zamanda çıkıyor. Yani araç hareket etmeden çalışma esnasında da oluyor. Dünde bir videoda buna benzer bir şikayeti olan bir kişinin yorumunu okudum acaba bende de olabilir mi dedim?

Bu arada ben konuyu açmadan önce civictr, yeni konu açma ikon yanında bulunan alt alta 3 çizgiye basıp ara kısmına gergi yazdım. Bir şey bulunamadı dediği için ben böyle bir konu açtım.

Ben sadece fd6 değilde genel arama olarak yazıp başka kasalarda da buna benzer bir konu var mı diye genel aramak istemiştim acaba yanlış mı arama yapıyorum.

Ayrıca benim yazdığım veya açtığım konulardaki bütün mesajlara abone olunan sekmesinde bulabilirken bu açtığım konuyu orda göremiyorum?
Yönetici arkadaş rica etsem yardımcı olabilir mi bu 2 konuya?


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst