Hocam vallahi dediğiniz gibi servisler orjinal yağ koymuyor. hadi bari eneos shell motul koydun laf yokta yerli markaları çok koyuyorlar en ucuzu.Güzel bir başlık olmuş.
Orijinal yağ kullanan servis bulursak orijinal yağ, yoksa ne kullanıyorlarsa onu tercih etmek zorunda kalıyoruz. İki farklı yağ seçeneği olsa bile sormuyorlar maalesef!
FC5 10 bin bakımında Eneos seçeneği de olmasına rağmen Shell koymuşlar. Honda'nın ürettirdiği yağlar olmadığı için sorsalar da hangisini tercih edeceğimi bilemezdim, nasıl yönlendirirlerse onu yapardım. Ancak yetkili servisin bile önerilen marka veya orijinal yağ kullanmamasına (sadece Honda değil, birçok marka için geçerli bu söylediğim) gerçekten çok gıcık oluyorum. Mesela aynı şeyi neden şanzıman yağında veya fren hidroliğinde yapmıyorlar da özellikle motor yağında böyle bir cıvıklık söz konusu?
Castrol ve motuldan uzak durma sebebim. Bu iki marka piyasada aşırı derecede sahtesi olan markalar. İkincisi olarak biraz araştırma telefonlaşma ile yağ markalarının yaşadığınız ildeki bayilerini bulmak lazım. Şuan rehberimde tüm markaların yetkilisi satıcısı var bakım zamanı gelince fiyat performans oranı yüksek olan yağı gidip alıcam.Bu videoyu gördükten sonra motor yağlarindan iyice şüphe duymaya başladım.
![]()
Son zamanlarda artan sahte motor yağları ( castrol ) Aracına iyilik yap Aracını koru
Lütfen bildiğiniz ve güvenilir yerlerden motor yağ alınızyoutube.com
Motor Yağı Eneos 0W20Merhaba arkadaşlar civic fc5 araçlarınızda hangi yağ markasını tercih ediyorsunuz acaba? sebepleri nedir? memnun musunuz? ankete katılmayı unutmayalım.