Kesinlikle haklısınız, şehiriçi yakıt değeri güzergahın o saat dilimindeki trafik yoğunluğuna, ortalama hıza, dur-kalk miktarına vs göre çok değişkenlik gösteriyor. Ölçüm yaptığım zamanda trafik bir hayli yoğundu ve böyle yoğun zamanlarda FB7 tam bir yakıt canavarı oluyor malesef.
Ben genelde ölçüm yapmıyorum desem yeridir. İstanbul içi çok uzun vade kullanım ortalamam 10-10.5 litredir diyebilirim. Aracın 10 yıllık toplam 47bin km ortalaması şu an 8.9litre. 2008-2012 yılları arasındaki FD6 aracımda da yakıt değerleri böyleydi, hatta FB7 ye göre kesinlikle daha bile fazlaydı.
Bugün içinse esas sorunumuz aracın ne kadar yaktığı değil, ama ne yazıkki güncel yakıt ve sıfır araçların fiyatları. Öyle görünüyorki FB7 ile katolik nikahı kıymışım ben zaten

. Yeni civic FE’den bir umudum vardı ama dış görünüşü beni cezbetmedi nedense, ve kabin içi gürültü seviyesi hakkındaki olumsuz yorumlarıda okuduktan sonra kendim adına pek şans vermiyorum. Zaten bu ekonomik koşullarda ülkenin insanlarında artık keyifte bırakmadılar. Yeni araç bakmak veya incelemek bile içimden gelmiyor yeminle.