Civic FB7 Bakım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ozkn28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Emre Kızılkaya
Aracınız
Civic FE1 2022
Bunu okuyunca aklıma şu soru geldi: Fabrikasyon lpg diye satılan ecolarda araç tüpe geçince benzin pompası çalışmaya devam ediyor mu?
Eski aracım olan Astra'da devam ediyordu, tüpe geçince durması için röle taktırmıştım, bu ecolarda o röle var mı acaba, eğer yoksa sizce taktırmaya gerek var mı?

Benzin pompası çalışmaya devam ediyor diye biliyorum bu nedenle de bayide aracı ilk aldığımda en az çeyrek depo benzin bulundurmam gerektiği söylendi.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Bunu okuyunca aklıma şu soru geldi: Fabrikasyon lpg diye satılan ecolarda araç tüpe geçince benzin pompası çalışmaya devam ediyor mu?
Eski aracım olan Astra'da devam ediyordu, tüpe geçince durması için röle taktırmıştım, bu ecolarda o röle var mı acaba, eğer yoksa sizce taktırmaya gerek var mı?
Ediyor, yakıtı çeyreğin altına düşürmediğiniz sürece sorun olmuyor, depoda en azından 10 lt civarı benzin bulunsun (y)

Aracınız
Benzin pompası devamlı çalışıyor diye biliyorum. Çünkü araç lpg de seyir halindeyken olaki arıza oluştu, olaki gaz bitti, sn lik sürede benzine geçmesi gerekiyor ve halihazırda benzin pompasını çalışıyor durumda olması gerekiyor.
Eğer stop ederse ilk direksiyon seetleşcek, sonrada frenler zayıflıycak ve pedal şişecek. Çok tehlikeli bir durum.

SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Suphesiz soylediklerinizde haklisiniz üstadım, garanti ayağına yapmak zorunda bırakıyorlar.

LM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İşte işin kötü yanı benzin filtresini değiştirmezseniz sadece ilerde benzin filtresine bağlı sorun oluşursa garanti dışı kalır, diğer unsurları etkilemez.
Servisler bu hususta müşterinin işlemden vazgeçmemesi için doğru yönlendirme yapmıyor maalesef.
Bu husus tabi bir miktar risk içeriyor ama eski 170binde sattığım ve hiç değişmemeiş FD6mda bir sorun gözlemlemediğim için FB7de de değiştirtmedim.

seckins33

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
*
Aracınız
Civic FC5 2019
Benzin pompası devamlı çalışıyor diye biliyorum. Çünkü araç lpg de seyir halindeyken olaki arıza oluştu, olaki gaz bitti, sn lik sürede benzine geçmesi gerekiyor ve halihazırda benzin pompasını çalışıyor durumda olması gerekiyor.
Eğer stop ederse ilk direksiyon seetleşcek, sonrada frenler zayıflıycak ve pedal şişecek. Çok tehlikeli bir durum.

SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Yakıt kesme rölesi artık bir çok LPG'li araca takılıyor. Bu röle yüzünden araç seyir halinde iken stop etmez. Nasıl ki benzinden lpgye geçerken araç stop etmiyorsa, tam tersi lpgden benzine geçişte de sıkıntı olmaz ?

Yakıt kesme rölesi artık bir çok LPG'li araca takılıyor. Bu röle yüzünden araç seyir halinde iken stop etmez. Nasıl ki benzinden lpgye geçerken araç stop etmiyorsa, tam tersi lpgden benzine geçişte de sıkıntı olmaz ?
Daha önceki aracım Astra'ya yetkili servisteki elemanın tavsiyesi üzerine benzin pompasının ömrünü uzatmak için taktırmıştım, dediğiniz gibi tüpten benzine geçerken hiç stop ettiğini görmedim.

seckins33

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
*
Aracınız
Civic FC5 2019
Daha önceki aracım Astra'ya yetkili servisteki elemanın tavsiyesi üzerine benzin pompasının ömrünü uzatmak için taktırmıştım, dediğiniz gibi tüpten benzine geçerken hiç stop ettiğini görmedim.
Benzin pompasını boşa döndürecek kadar yakıt azalmaz ise, aslında bu tür donanımlara gerek yok, boş yere masraf. Ben taktırmadım, depoyu çeyreğin altına düşürmüyorum. Servisler parça satmak için arızalanacağını söylerler, ama bunlar hep hikaye ?

Geri