Honda Civic yatırım amaçlı, al sat için çok karlı bir araç değil deneyimlerime göre. Ben geçen sene Ekim ayında aracı alırken, ikinci el D segmenti mi sıfır C segmenti diye düşündüm çoğu insan gibi. 2016 BMW 3.20 İED 50.000 km altı araçlar 160-170 bin arasındaydı. 2019 Eco Elegance'ı da 159.000'e aldım. Ben alırken ikinci elde gizli kusur olabilir, gizli olmasa da belli bir yıldan sonra bende arıza çıkabilir, BMW'nin işletmesi maliyetli olur gibi düşünerek, 7 yıl garantili sıfır araç bana uzun süre gider alırım 6-7 rahat kullanırım düşüncesi ile Honda aldım. Şimdi 1.100 km'deki bizim arabayı satayım desem 250-260 civarında gider, 2016 3.20 İED 50.000 km altındaki araçlar ise 350-400 bin arası gidiyor.
Sonuç olarak benim gibi riske girmeyim uzun yıllar güzelce bineyim diyorsanız Honda alın rahat rahat kullanın, ama her an nakite çevirebileyim veya kısa sürede model değiştireyim düşüncesindeyseniz 2. el D segmenti araçlara yönelin, onlar daha çok kazandırıyor.
Mailimde duruyormuş geçen seneki ilanlara ilişkin fiyat düşme bildirimleri, onlardan da paylaşayım örnek olarak;