Civic FC5 Benzin-LPG (Yağ Seçimi)

Ad Soyad
Halil Sarıca
Aracınız
Civic FC5 2019
Merhaba Arkadaşlar,

Size tecrübeli arkadaşlara motor yağı konusunda fikrinize ihtiyacım var. Son bakımda Honda Eneos 0 20 Yağ koydular ancak forum sayfasında liqui moly special tec aa 0w-20 veya yine liqui moly koyan arkadaşları görüyorum. Sizler hangi yağı tavsiye edersiniz ? Ayrıca aracım 90.000 Kmde. son bakım 2.000 km önce yapıldı. Bir sonraki bakımda neler yapılması elzemdir bilgi alabilirsem sevinirim.

Hocam takılma böyle şeylere, 15 binden 200 bine kadar mobil yağ kullandım. Başka bir aracımda 4 bakım doill yağ kullandım. Hiç bir sorun yok. Subap ayarı için söktüğümde üst taraf ilk günkü gibiydi. Önemli olan sahte yağa denk gelmemen onun dışında lligui moly yağa vereceğin fazla para sana ve aracına birşey katmayacağı düşüncesindeyim. Araca uygun olan orjinal yağ ve bilindik markaları tercih etmek yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Şu andada fb7 aracım var 100 bindir bizde . Ucuz kaliteli hangi yağı bulursam onu koyuyorum. Bazen motul bazen mobil hangisi ucuz ise .

Son düzenleme:
Hocam takılma böyle şeylere, 15 biden 200 bine kadar mobil yağ kullandım. Başka bir aracımda 4 bakım doill yağ kullandım. Hiç bir sorun yok. Subap ayarı için söktüğümde üst taraf ilk günkü gibiydi. Önemli olan sahte yağa denk gelmemen onun dışında lligui moly yağa vereceğin fazla para sana ve aracına birşey katmayacağı düşüncesindeyim. Araca uygun olan orjinal yağ ve bilindik markaları tercih etmek yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Şu andada fb7 aracım var 100 bindir bizde . Ucuz kaliteli hangi yağı bulursam onu koyuyorum. Bazen motul bazen mobil hangisi ucuz ise .
anladım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Motor sağlığı için mümkün olduğu kadar aynı yağı kullanın. Kullandığınız yağın aracınız için üreticinin koyduğu şartları taşıdığından emin olun. Kulladığınız yağın orijinal olduğundan da emin olun. Yanlış spesifikasyonlara sahip yağlar aracınızın motorunun yatak sarmasına sebep olabilir. Başkasınının bunlara dikkat etmeyip sorun yaşamaması sizin de yaşamayacağınız anlamına gelmez. Ayrıca internetten üreticilerin kendi sayfaları hariç yağ almayın. Mümkünse orijinal yağ filtresi kullanın. Eğer mümkün değilse Mann, Mahle ya da Filtron tercih edin.

Ben 80 bin bakımına kadar Orjinal Honda Yağ kullandım. Son 2 bakımdır Castrol kullanıyorum. 0-20 olsun da önemli olan o.

Geri