Civic FC5 Bu kazada nasıl bir yol izlemeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megawolt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Dün akşam eşim kavşakta beklerken arkadan araç gelip çarpmış. Videosunu yükledim, araç kamerası çekmişti. Videoyu ön kamera görüntüsü ile güncelledim.

Gözlemime göre tampondaki görünen kırık ve alttaki krom kısımda kırılma var. Bir de plakalıktaki honda yazısının çaprazında ufak bir gamze oluşmuş.
Görünmeye kısımda bir şey var mı bilmiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Doğrudan servise gidip dosya açtırıp işlem mi yapayım, yoksa çarpan kişilerle anlaşıp çıkma tampon vs. bakmalıyım. Bundan dolayı da tramer işlemesini istemem ama alttan farklı bir şey çıkar mı bilemiyorum. Arka park sensörlerinde sorun yok görünüyor.

1733381734020.jpg

Son düzenleme:

OnurHas

Super Moderator
Yönetici
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Merhabalar hocam, öncelikle geçmiş olsun.
Benzer bir kaza benim başıma iki kez geldi. 2019'da yaya geçidinde yayalara yol verdiğimde arkadan çarptılar, benzer şekilde tamponda çatlak oluştu. Daha arabam o zaman 1 yaşında olduğu için kıyamayıp yetkili servise götürdüm, komple tampon ayaklar vs. değişmişti.
2022'de ışıklarda beklerken yine arkadan çarptılar, aynı çatlak yine oluştu, bu sefer Kastamonu'da güvendiğim bir ustaya götürdüm, tampon tamir edildi, yine ayaklar değişti, çok daha ucuza halloldu.
Sizin aracın tampon da tamir edilebilir gibi görünüyor ama tampon ayakları muhtemelen zarar görmüştür sizin de. Bence tramer kaydı çıkmasın diye hiç kendinizi üzmeyin, ne de olsa elinizde kanıtlar var, satarken alıcıya gösterir, açıklarsınız meseleyi.

Son düzenleme:
Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
hocam öncellikle çok geçmiş açıkcası çok basit bir durum gibi duruyor bunun için hem aracınıza tramer işlemeside yazık olur hem saçma sapan tutarları karşılayacak kalacak olan karşı tarafa ki Torosa bu devirde binen insanın maddi durumu çokta iyi olmasa gerek.

şahsen ben olsam ya uygun yollu tamponu boyatırdım yada çıkma tampon bakardım ama kendinizi sağlama alın bazen iyi niyetinizi size karşı kullanmaya kalkanlarda oluyor.

OnurHas

Super Moderator
Yönetici
Aracınız
Civic FK7 HB 2018

İlk kazada buraya açtığım konu başlığını da buldum şimdi hocam, inceleyebilirsiniz buradan.

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Altta başka bir şey çıkar mı sanırım bunu en iyi söktürünce belli olur gibi. Kaskom yetkili servis anlaşmalı, servise gitsem direk değişirler diye düşünüyorum, kırık uzun. Bunu sanayide tamir edebilirler mi bilemiyorum. Çıkma da düzen tutar mı ya da sonradan vah tüh der miyiz bilemedim.

Dün eşimin kafası boyunluğa çarpmış şiddetle, neyseki bir şey yok, çarpan kadın da panikti, ev yakındı hemen gittim sakinleştirdim artık. Cana geleceğine mala gelsin.

Servise götürsem bir fikir verirler mi yoksa sanayiye tamponculara mı götüreyim?

OnurHas

Super Moderator
Yönetici
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Altta başka bir şey çıkar mı sanırım bunu en iyi söktürünce belli olur gibi. Kaskom yetkili servis anlaşmalı, servise gitsem direk değişirler diye düşünüyorum, kırık uzun. Bunu sanayide tamir edebilirler mi bilemiyorum. Çıkma da düzen tutar mı ya da sonradan vah tüh der miyiz bilemedim.

Dün eşimin kafası boyunluğa çarpmış şiddetle, neyseki bir şey yok, çarpan kadın da panikti, ev yakındı hemen gittim sakinleştirdim artık. Cana geleceğine mala gelsin.

Servise götürsem bir fikir verirler mi yoksa sanayiye tamponculara mı götüreyim?

Sanayide tanıdığınız, bildiğiniz, güvendiğiniz bir kaportacı varsa önce ona gösterip tamir olup olmayacağı hakkında fikir alın isterseniz hocam. Benim şahsi tecrübem, yetkili serviste direk değişim deyip, fiyatı da yükseltecekler.
Fotoğraflarını yukarıda paylaştığım kazada tramer kaydı 2019'da 10.250 TL, 2022'deki kazada 4.800 TL

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023

hocam isterseniz direkt servise gidin ve diyinki karşıda vuran kişi karşılayacak durumu ortada bana rica etsem samimi ve uygun bir hesap çıkartabilirmisiniz diyip fiyat alın.

samimi davranırlar ise tamponu gayet rahatlıkla tamir edip boyayıp size verebilirler en fazla arkadaşımızında dediği gibi tırnak kırık yada değil konusu çıkar,
size tırnaklar kırık değil ise x tırnaklar kırık ise x rakam diye ayrı ayrı fiyat verebiliyor olmalılar.

akabinde yan sanayide iyi bir ustadanda teklif alın sonra karşılaştırın, şahsen ben olsam servisin uygun olması halinde elden öder tramere işletmeden bu işin içinden çıkardım ,tabi uygun olur ise.

dediğim gibi önce 2 kaynaktanda bir teklif alın bence

tgybtmn

Özel Üye
Aracınız
Civic FC5 2020
Hocam öncelikle geçmiş olsun, bir ay önce benimde eşim kullanırken arkadan çarpmışlardı. Benim araca çarpan daha şiddetli çarpmıştı tampon tamir edilebilecek seviyede değildi. Sizin durumda hasar daha az gibi ama malum bizim araçların kaporta biraz zayıp, benim araca yakından bakınca bagaj kapağının kastığını farkettim stoplar bile biraz dışa esnemişti, tampon demiri bile yamulmuştu. Trameri takmadım yetkili servise götürdüm size tavsiyem bence yetkili servise götürün zaten arkadan hasar trameri takmayın.

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Dün öğleden sonra servise gittim, hasarı gösterdim. Asıl usta yokmuş ama baktılar hemen değişeceğiz dediler tamponu. Sonrada 5-6 kalemlik değişim listesi çıkardılar. Tampon, tampon demiri, braketler, boyama, işçilik gibi toplamda ne olur diye sorduğumda 35-40 bin tl tutar dediler. Ben itiraz edince de %10 kasko indirim yapıyor, biz de indirim yaparız vs dese de yine en az 30 bin tl tutacak gibi görünüyor. Bugün asıl ustalarına yine göstereceğim belki tamir der diye ama çok umudum yok.

Sonra bir arkadaşımın yönlendirdiği sanayi ustasına götürdüm. O baktı, biz bunu sıcak kaynak ile güzelce tamir ederiz, braketlerde gördüğüm kadarıyla oynama yok dedi. Tamirden sonra sanayide parça boyaya her yer 4 bin tl alıyor dedi, sök-tak ve varsa diğer işlemler de 3 bin tutsa 7 bin en fazla 8 bine hallederiz dedi. Yaklaşımı ve bilgisine güvendim açıkçası. Sonra bir başka tamponcuya daha gösterdim. O da tamir edilebileceğini söyledi. Boya için o da 4 bin tl istiyorlar dedi. Sök-tak, varsa tampon demirindeki düzeltme olabilir dedi. Sökmeden bilemeyiz, değişim olacaksa da ne kadar tutar bilmiyorum dedi. Sol arka stopun yarım cm kadar dışta göründüğünü fark ettim, o kısmı çektiririz sorun olmaz dedi. Toplamda en fazla 10 bin tl tutabilir, daha da az tutabilir dedi.

Çarpan kadının nişanlısı ile de görüştüm, o da işçi gariban birisi, makul yaklaştı abi ne diyorsan halledelim, beni de çok yormasın dedi. Bugün onun da tanıdığının olduğu yere götüreceğim ama ona da telefonda 10 bini bulur demişler.

Tampondan kaynaklı tramer olsun istemiyorum açıkçası, başka sorun yoksa tabi. Bir de tampon kaportadan sayılmadığı için değer kaybı da alınamıyormuş. Sanayidekiler tamir olmaz deseydi doğrudan serviste işlemi başlatacaktım ama bugün tam olarak netleşecek. Bir de bahsedilen tutarın ödenmesiyle ilgili kısım var, onu da netleştirirsem inşallah sorunsuz atlatmış olacağım. Aradan hızlıca sadaka vs yi de çıkaracağım inşallah.

Geri