Civic FC5 Bu kazada nasıl bir yol izlemeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megawolt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Dün akşam eşim kavşakta beklerken arkadan araç gelip çarpmış. Videosunu yükledim, araç kamerası çekmişti. Videoyu ön kamera görüntüsü ile güncelledim.

Gözlemime göre tampondaki görünen kırık ve alttaki krom kısımda kırılma var. Bir de plakalıktaki honda yazısının çaprazında ufak bir gamze oluşmuş.
Görünmeye kısımda bir şey var mı bilmiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Doğrudan servise gidip dosya açtırıp işlem mi yapayım, yoksa çarpan kişilerle anlaşıp çıkma tampon vs. bakmalıyım. Bundan dolayı da tramer işlemesini istemem ama alttan farklı bir şey çıkar mı bilemiyorum. Arka park sensörlerinde sorun yok görünüyor.

1733381734020.jpg

Son düzenleme:
Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
tutarından yaklaşımına kadar tam nokta atışı olacaklarını tahmin ettiklerim olmuş, hocam

1) dediğiniz gibi gariban birini üzmeyin derim heleki daha evlenmemiş birde onun masrafları olacak ise önünde 8bin diyen adam a ver gitsin hatta vuran arkadaş tamamını veremiyorsa 5ini ondan alır 3ünü bile ben karşılardım yerinizde olsam hani okadarda yufka yürekliyim ben insanlara ve benzer duruma 2 defa düşmüş 2sindede yaklaşımım öyle oldu kendimi hem daha mutlu hissetim hemde o insanlardan biri ile halen görüşmekteyiz onu kazandım.

2) arkadaşlar tramerden birşey olmaz diyor ama bu çokta doğru değil son 2-3 senedir yabancı menseili kasko firmaları hesaplamalarda aynı yurtdışı hesaplama yollarına gitmeye başladı yani aynı araç aynı şöför bir aracı tramersiz aldığınız kasko fiyatı ile tramerli farklı o sebeple sahibindede ilanları gezenlerin çoğu hatasız araç aramak bir yana sıfır tramer istiyor özetle ben olsam serviste işletip tramer olayına girmezdim. ha 30-40bin tldede bu böyle olurmu bilmiyorum ama son 2 senede 4 araç sattım alıcıların tamamı tramersiz hatasız olmasını talep eden insanlardı.

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
tutarından yaklaşımına kadar tam nokta atışı olacaklarını tahmin ettiklerim olmuş, hocam

1) dediğiniz gibi gariban birini üzmeyin derim heleki daha evlenmemiş birde onun masrafları olacak ise önünde 8bin diyen adam a ver gitsin hatta vuran arkadaş tamamını veremiyorsa 5ini ondan alır 3ünü bile ben karşılardım yerinizde olsam hani okadarda yufka yürekliyim ben insanlara ve benzer duruma 2 defa düşmüş 2sindede yaklaşımım öyle oldu kendimi hem daha mutlu hissetim hemde o insanlardan biri ile halen görüşmekteyiz onu kazandım.

2) arkadaşlar tramerden birşey olmaz diyor ama bu çokta doğru değil son 2-3 senedir yabancı menseili kasko firmaları hesaplamalarda aynı yurtdışı hesaplama yollarına gitmeye başladı yani aynı araç aynı şöför bir aracı tramersiz aldığınız kasko fiyatı ile tramerli farklı o sebeple sahibindede ilanları gezenlerin çoğu hatasız araç aramak bir yana sıfır tramer istiyor özetle ben olsam serviste işletip tramer olayına girmezdim. ha 30-40bin tldede bu böyle olurmu bilmiyorum ama son 2 senede 4 araç sattım alıcıların tamamı tramersiz hatasız olmasını talep eden insanlardı.
Aynen hocam bahsettiğiniz gibi oldu süreç.

Arkadaş iyi niyetli, ben ne desem de yaptıracak yapıda ama tampon için uçup kaçmaya gerek yok onu gördüm. Şimdi arkadaşın yönlendirdiği yere gittim, o boya yapıyor ama diğer işleri de halledebilir gibi gördüm. Tamponda kırık yere zımba atıp üstüne macun ve boya yaparım sağlam olur dedi. Ben de 2 tamponcu sıcak kaynakla yaparız dediler hangisi doğru bilmiyorum bak dedim. Sol stop farında daha önce dediğim gibi yarım santim dışarıda duruyor, çektirme gerekebilir gibi geldi bana.

Anlaşılan 2-3 gün tamponu söktürüp öyle kullanacağım aracı, en makul çözümü böyle bulduk gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

• 1733494016088.jpg
    1733494016088.jpg
    128.8 KB · Görüntüleme: 8
  • 1733494016095.jpg
    1733494016095.jpg
    97.8 KB · Görüntüleme: 8
Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
sizde güzel bir arkadaşımızsınız karşınıza kaza yoluylada olsa çıkan insanın güzel bir arkadaş çıkmasına ve sizi uğraştırmamasına sevindim, karşılıklı iki tarafada tekrardan geçmiş olsun ,Allah beterinden korusun.

Geri