Civic FE1 Civic Benzin Deposu Sorunu

Ad Soyad
Ufuk Gümüş
Aracınız
Civic FE1 2021
Arkadaşlar merhaba, 2021 fe kasa civic te, teknik verilerde depo kapasitesi 47 lt görünüyor lakin aracın benzin ışığı yandığında depoyu doldurduğumda maksimum 33-34 lt alıyor. Geri kalan kapasite yedek depo mu yoksa yazılımsal olarak bir ayarı mı var? Ya da şamandıra mı arızalı? Destek olursanız sevinirim.

Ad Soyad
Ufuk
Aracınız
Civic FE1 2022
Benzin ışığı yandığında ort. 50 km gider diyor teknik verisi... 100 km de ort 7 lt yakar desek 50 km de yaklaşık olarak 4 lt benzin var demek depo da hadi 5 lt diyelim..dolayısıyla ışık yandığında,benzinlikte depo fullemede 40-42 lt benzin alması lazım..problem ediyorsanız araç garantili ise Bakım zamanı geldiğinde Bi söyleyin derim...iyi günler...

Ad Soyad
Ufuk Gümüş
Aracınız
Civic FE1 2021
Benzin ışığı yandığında ort. 50 km gider diyor teknik verisi... 100 km de ort 7 lt yakar desek 50 km de yaklaşık olarak 4 lt benzin var demek depo da hadi 5 lt diyelim..dolayısıyla ışık yandığında,benzinlikte depo fullemede 40-42 lt benzin alması lazım..problem ediyorsanız araç garantili ise Bakım zamanı geldiğinde Bi söyleyin derim...iyi günler...
15 lt depoda kaldığını düşünüyorum oda 50 km den fazla gider. Problem etme değil de 15 lt depo da kaldığı için benzin seviyesi hızlı düşüyor oda psikolojik olarak rahatsız ediyor :) Aracımın garantisi devam ediyor dediğiniz gibi servise bir danışacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Ad Soyad
Ufuk
Aracınız
Civic FE1 2022
15 lt depoda kaldığını düşünüyorum oda 50 km den fazla gider. Problem etme değil de 15 lt depo da kaldığı için benzin seviyesi hızlı düşüyor oda psikolojik olarak rahatsız ediyor :) Aracımın garantisi devam ediyor dediğiniz gibi servise bir danışacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.
Doğru ışık yandığında 30 32 lt aldığınıza göre ışık biraz erken yanıyor demek,,47-32 =15 lt varken yanıyor demektir..Rica ederim iyi günler

Ad Soyad
Ufuk Gümüş
Aracınız
Civic FE1 2021
Selamlar maalesef sorunu çözemedim. Ankara bora servisine danıştım lakin onlarda böyle bir şeyin olmaması gerektiğini söylediler. Konuyu araştırıp dönüş yapacaz dediler ama aradan yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen dönüş olmadı. Bu şekilde biniyorum ama tabiki canımı sıkıyor.

Ad Soyad
İbrahim Güven
Aracınız
Civic FE1 2024
Anladım geçmiş olsun, psikolojik olarak rahatsız ediyor yoksa büyük bi sorun değil, ben deSakarya Sandıkçıya götürmüştüm, yol blgisayarına reset attılar fullediğimde ortalama yakıta göre 47l harcayacak gibi km verisi veriyor ama gittikkçe düşüyor bu km, bi çzöüm bulabilirsem yazaarım teşekkürler

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
sanki geçen hafta farklı bir konu daha vardı şimdi bulamadım ama öyle hatırlıyorum hatta sanırım konuya yorum yapanda bu konuyu açan arkadaşımızdı.

neyse yabancı forumlarda biraz bilgili olduğunu düşündüğüm birine danıştım söylediği şu yönde:

1) Işık yandığında sizin genel ortalamanızda 50kmye denk gelecek kadar yakıt bulunuyor
2) bu 50km bitiminde extradan yine 100kmlik yakıt daha bulunuyor yedek depoda yani ekranda 0 kaldı yazdıktan sonra halen sizin ortalama yakıtınıza göre 100km daha yaptıracak kadar yakıt kalıyor.

3) unutmayınki bu sizin sürüşünüze bağlı bir durum yani ortalama 6lt yakan bir arkadaşımızın depo uyarısı içeride 9lt kala (50km + 100km) yanacak ama ortlama 10lt yakan bir arkadaşımızında uyarısı 15lt kala yanacaktır (50km+100km)

4) Honda yedek sayılacak 100kmyi ne kadarı doğru bilmiyorum ama sözde benzin pompasını soğuk tutacak kadar yakıt kalması,temiz yakıt kalması için belirlemiş.

konuyu bu bahsetiğim yabancı arkadaştan sonra değerlendirdiğimde yorumunun çok tutarlı olduğunu gördüm (hesap anlamında) paylaşmak istedim,
en fazla yakıtı 100km erken alacaksınız arkadaşlar yurdumuzun her köşesinde yakıt istasyonu var doldurması 5dk almıyor çok abartılacak bir konu değil bence..

Geri