Merhaba,> Ben 2. Sensörü değiştirmiştim. Hemen değiştirmeden önce başka Honda'dan hazır çalışan aynı sensör ile değişim yapılıp ecu resetleyip test sürüşü yapılırsa nokta atışı yapmış olursunuz.
Faaliyet ayn-ı lezzettir...
Merhaba,> Ben 2. Sensörü değiştirmiştim. Hemen değiştirmeden önce başka Honda'dan hazır çalışan aynı sensör ile değişim yapılıp ecu resetleyip test sürüşü yapılırsa nokta atışı yapmış olursunuz.
> Bende tekrar yanmadı. Fakat tek 138 hatası veriyordu. Sizde 139'da var. 139 zayıf dalga dediği için tesisatta bir problem olabilir. Daha çok ısı kablosundan şüphelenilir. Kendi sensörünüzün ayrı bir sistemde çakmakla voltaj ölçümü yapılsa multimetreden gözükür. Bu konuda tecrübeli kişilere ihtiyaç var. Servis kurtarma operasyonu ile pek uğraşmaz direk değişim yapar.Merhaba,
usta dediğini yaptım ben ama ertesi gün geri yandı ? sende hata gittimi ?
Teşekkür ederim. Bu bilgi için, kablo tesisatında sanki banada öyle geliyor. ustaya söyleceğim.> Bende tekrar yanmadı. Fakat tek 138 hatası veriyordu. Sizde 139'da var. 139 zayıf dalga dediği için tesisatta bir problem olabilir. Daha çok ısı kablosundan şüphelenilir. Kendi sensörünüzün ayrı bir sistemde çakmakla voltaj ölçümü yapılsa multimetreden gözükür. Bu konuda tecrübeli kişilere ihtiyaç var. Servis kurtarma operasyonu ile pek uğraşmaz direk değişim yapar.
> Katalizör için 2. sensörün çalışması lazım. Test sürüşünde katalizör ile ilgili yeni bir arıza vermemiş.
> Şu linklere bir bakın.
![]()
Honda Civic P0139: O2 Sensor Slow Response (Bank 1 -Sensor 2) | Drivetrain Resource
P0139 is a common OBDII code that occurs in many vehicles, including the Honda Civic. The code is triggered when there is an issue with the response time from the oxygen (O2) sensor when switching voltage levels. The Oxygen sensors are responsible for helping the ECM meter oxygen levels in the...www.700r4transmissionhq.com
Buda dışarıdan test etmek için bir video Fb7 olması sizin için daha faydalı olur. Sadece 2. Sensör testi için araç lifte olmalı.Teşekkür ederim. Bu bilgi için, kablo tesisatında sanki banada öyle geliyor. ustaya söyleceğim.
Bunu izlemiştimBuda dışarıdan test etmek için bir video Fb7 olması sizin için daha faydalı olur. Sadece 2. Sensör testi için araç lifte olmalı.
Güzel o zaman.Bunu izlemiştim![]()