40 binde arka balata değişimini duymuştum da (küçük olmasından dolayı ) ön balata kullanıma bağlı hadi diyelim diskler ne alaka bir dışarıya göstermek lazım. Benim araç aynı model 56 binde arka baltayı dahi değiştirmedim dışardan brembo marka balata aldığım halde tabi kullanımında sert duruşları yapmıyorum. İllaki değişmesi gerekse dışardan yaptırın zaten garantiyi bozmuyor diye biliyorumMerhaba arkadaşlar. Civic 2014 makyajlı kasa kullanıcısıyım. Aracım LPG'li ve 41.700km'de. Bugün 40 bin bakımı için Trabzon Honda servisine başvurdum. 1030TL subap ayarı dahil bakım ücreti istediler. Son zamanlarda aracımda gaz pedalı istediğim tepkiyi vermemeye başlamış, yakıt artmış ve ek olarak fren mesafesi de artmıştı.
Servis fren balatalarının iyice yıprandığını ve ancak 5000km daha idare edebileceğini belirtti. İsteğe bağlı olarak şimdiden yenilenmelerini önerdiler. Ön arka fren balataları ile ön iki diski de bu balatalarla birlikte değiştirecekler. Fiyat olarak 1400TL istendi bu işlem içinde. Toplamda 2400TL'ye geliyor bu bakım. Sizce bu fiyat nasıldır, beklentimin oldukça üstünde çıktı aslında.
Ek olarak yeni lastikler almayı düşünüyorum, aracımın üzerinde 1.5 yıldır kış lastikleri takılı durumda ve konforu iyiden iyiye bozuyor. Michelin düşünüyorum, sizin öneriniz ne olurdu? Teşekkürler.
SM-T700 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.