Merhaba arkadaşlar. bir önceki arabam 2004 civic vtec LPG liydi. 210000 km de satım . ve 10 yıl tüm bakımlarını sanayideki iyi bir ustaya yaptırdım. Haliyle uzun zaman kullanınca aracın huyunu suyunu ögreniyorsun. 210000 km ye kadarda bakım harici hiç sanayiye gitmedim. tam anlamıyla sorunsuz kullandım. şimdi 2016 civic fb7 var 40000 bakımına 1300 tl istiyorlar ben garantiyi bozarak aynı ustama devam edeceğim.tekrar honda tercih etmemdeki neden sorusuzluğuydu. servis standart fatura kesiyor ,yağ vs gerçek değerlerinin çok üstünde fiyat yazıyor . ben yağ fitresini hondaya üreten purfulux ten (ls350) alıyordum. hava fitresini de mann kullandım. poleni karbonlu çok kalıteli ve uygun fiyatlı ürün çok. balata vs iyi markalardan aldım. mekanik diğer parçaları servisten alıyordum. zaten çok da ihtiyaç olmadı. şimdi de öyle yapmayı planlıyorum. 10 yıl böyle yaptım sorun yaşamadım. teredütte kalanlar için yazdım. dışarda iyi usta buluyorsanız düzenli olarak bakımı kendiniz takip ederek yaptırabilirsiniz.