Alet edavat olduktan sonra bende yaparim bu islemleri, keske Eneos ATF alsaydiniz daha ekonomik olurdu. Bu sanzimanlarda 6 litre yag bulunmaktadir, Tek seferde 3 litre salar geri kalan tork konvertorunun icindedir. En saglikli yag degisimi ilk sefer degisip 100 km kullanip sonra tekrar degistirip ayni sekilde 3 kere yapmaniz yagin tamami degismesi demektir. Ayrica sanziman filitresi bulunur hava filitresinin altinda onu degistirdiniz mi ? Ben arabayi cok kullanmam kullandigim zamanlarda devirli kullanirim biraz zorlarim arabayi, bu sebeple 5 k da periyodik bakimi yaparim. 30 k da vites kutusu yagi degistirecegim...2012 model aracımın orijinal şanzıman yağı değişimi 23/12/2017-C.tesi günü yapıldı. İşlemi merak eden arkadaşlarımız için yapılan işlemlerin fotoğrafını çektim.
Yapılan işlemler;
-Denizli-Honda Turkuaz bayisinden 3 lt orijinal şanzıman yağını(KDV dahil) 225 tl'ye aldım.(KDV dahil lt fiyatı: 75 tl)
![]()
![]()
-Daha sonra kendi ustama şanzıman yağını değiştirttim(30 tl) Araç önce lifte kaldırıldı. Karter koruma parçası söküldükten sonra şanzımanın tapası söküldü. İçindeki yağ boşaltılıp tekrar şanzıman tapası takıldı.
![]()
![]()
![]()
![]()
Araç liftten indirip orijinal şanzıman yağını büyük bir yağ hunisi ile kattık.(Hava filtresinin altında derinlerde kalan şanzıman çubuğunu görürsünüz ben ilk etapta göremedim kirden dolayıusta gösterdi.)
![]()
Orijinal yağın rengi kırmızı-pembe arası bir renk;
![]()
![]()
Numune olarak aldığım şanzımandan çıkan yağın rengi ise aynen pekmez renginde;
![]()
![]()
Aracımızı çalıştırdık öncelikle vitesin bütün konumlarında ayağımız frende 15-20 saniye beklettik. Yani R,N,D,S konumunda 15-20 sn beklettik.
Fark oldu mu? Evet çok fark etti.
Mesela daha önce aracımı ilk çalıştırıp biraz ısındıktan sonra "D ye ya da R konuma almak istediğimde sarsıntılı bir geçiş oluyordu. Yağ değişiminden sonra sarsıntı %95 gitti. Çok hafif, az hissedecek kadar bir sarsıntı oluyor şimdi..
Diğer arkadaşlara da tavsiye ederim.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Merhaba şanzıman yağı+ön arka balata+subap ayarı fiyat 670 tl tuttu.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
68 000 km 2008 fd6 otm.Şanzıman yağı 39 TL×3 =120 TL eneos Eco atf
Motor yağı 68 TL 3lt-usta 0.5 Lt daha getirde koyalım dedi. Eneos premium hyper R1
Filtre seti 35 TL hava.yağ.polen Winkel
Ön balata 76 TL Bosch
Arka balata 120 TL Bosch
Malzeme : 420 TL kupon indirimleri ile 350 TL gibi geldi bana.
İşçilik : 140 TL
2TL hidrolik almıştım. Gerek yok dedi. Evde bekleteceğim artık.
Haftaya 4 adet NGK yada Denso buji ve 1 adet te akü almayı düşünüyorum. Buji ler sarısı çıkmış değiştirelim dedi usta.
SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi