Eldiveni oyle alim o zaman, ben yıkamayı BP nin 1 tl ile çalışan makinelerinde yapıyorum, once suyla temizliyorum sonra kopuk puskurtuyorum sungerle yıkadıkdan sonra tekrar suyla duruluyorum 3 tl ye hallediyorum Fakat suan bahce yaptık , arabamızın garajıda orda olucak ve kuyusuda var acaba diyorum sizin gibi makine alıp ordamı yıkasam
Aracımız doğru bir şekilde yıkadığımız takdirde kılcal çizikler ve harelenmeler oluşmaz.
Yaklaşık 18 aylık aracımı aşağıdaki şekilde kendim yıkıyorum, yıkamadan kaynaklı çizik vs bulunmamakta.
Aşağıda Foam lance (köpük aparatı) ile anlatım yer almakta, çift kova yöntemiyle ile de çizmeden yıkanabilir, yakında onun anlatımı da hazırlanacak.
İyi seyirler
Bakım çantamızı hazırlıyoruz.
[size=14pt]Yıkama makinamız ve şampuanımız.
Aracımızın kirli hali
Jant temizleyici ile jantlarımızın üzerindeki yol pisliklerini ve balata tozlarını yumuşatıyoruz.
Yıkama makinasıyla aracımızın kaba kirini atıyoruz.
Kirleri yumuşayan jantımızı temizliyoruz.,
Aracın üzerindeki pisliği akıtmak için ön köpükleme yapıyoruz.
Aracımızın üzerindeki pisliğin köpükle akmasını bekliyoruz.
Köpük aktıktan sonra hiç bir işlem yapmadan duruluyoruz.
Aracımızı duruladıktan sonra Foam lance ile tekrar köpüklüyoruz.
Köpüklü kovamızı ve Meguiars yıkama eldivenimizi hazırlıyoruz.
Önemli not kesinlikle sünger fırça vs kullanmıyoruz.
Sünger araç üzerindeki tozu ve pisliği emmeyerek boya üzerinde gezdirerek aracı çizer.
Microfiber eldiven araç üzerindeki pisliği boya üzerinde gezdirmeyerek içine hapseder.
Mikrofiber eldiven ile aracımızı köpürterek temizliyoruz
Arcımızı son kez durulayarak temizliyoruz.
Uber blue mikrofiber kurulama beziyle aracımızı kuruluyoruz.
Gelelim makyaja
Lastiklerimizi Meguiars Endurance ile parlatıyoruz.
50:50 fotomuz.
Davlumbaz içlerini nasiol lastik parlatıcı ile parlatıyoruz.
Dış plastikleri Meguiars ultimate protectent ile parlatıyoruz.
Final fotoğrafları, hava karadığı için çok parlak çıkmadı.
Bir gün sonra aracımızın durumu.
[/size]
Hocam bazılarını değiştirdim pcye geçince detayli yazarım.üstadım bu listeye ekliyeceğin birşey varmı yoksa hala aynı malzemelermi kullanıyorsun ?