Herkese selamlar,
https://urun.n11.com/fren-balatasi/honda-civic-ebc-ultimax-on-fren-balatasi-2007-2012-P164911017
bu linkteki EBC Ultimate Balatalar acaba FB7 grup araçlara da oluyor mudur? Hiç kullanan/deneyen varmıdır?
Eski mesajıma güncelleme amaçlı bir paylaşım yapayım
Eski FD6 aracım için bu balatayı almıştım ve ilk 10bin km. frenleme çok iyiydi, ses ve toz yapıyordu ama normal kabul ediyordum.
Kayseri'de iken Erciyes'ten araç yüklü (5 kişi+bagaj) sıcak havada şehre indiğim birgünde farkında olmadan frene fazlaca yüklenerek hızımı azaltmaya çalıştım ve balatalar bir süre sonra pek tutmaz oldu
Babamın eski Şahin'inde de bu durumla karşılaştığım için çok sorun etmedim, 2.viteste motor freni ile yokuştan balataları soğutarak Kayseriye indim ve o gün pek sorun yaşamadım.
Ancak sonrasında yavaş yavaş frene bastığımda titremelerin oluştuğunu hissetmeye başladım.
Konya'ya gittiğimde herhalde disklere su falan geldi eğilmiştir diye diskleri tornalattım, 100 km sonra tekrardan pedalda titreme başladı
En sonunda eski ustama gidip diskleri bir daha tornalattık ancak usta
yeni balata takmam konusunda ısrarcı oldu, ben diskin eğilmesinin balataya bağlı olduğunu hiç düşünmüyordum ama ısrarla balatanın özelliği bozuldu mu diski de eğmeye başlar diye tutturdu, bende inatlaşmadım ve yakındaki esnaftan Bosch balata aldım.
Bosch balatayı 15-20bin km. civarı kullandım ve toz harici bir sorun yaşamadım, ama o günkü koşullardaki gibi de hiç zorlamadım (genelde tek kişi yolculuk yaptığım için).
Konunun kısaca özeti yan sanayi balatalar günlük kullanımda yeterli ama yüklü ve sıcak havalarda özelliklerini düşündüğümüzden daha çabuk kaybedebiliyor.
Eğer ben usta önerisini dikkate almasaydım bir sonraki aşamada yeni disk alacaktım ve o diskte eğilmeye başlayacaktı.
Balata değişim sonrası hiç fren pedalında titreme olmadı, fren tutuşu da iyiydi
Balatayı orjinalini Amazon.com'dan almayı düşünüyordum ancak Ankara servisleri montaj dahil 550 tl fiyat veriyor, Amazon.com sitesinde de balatalar 60 dolar civarında, kargo ve gümrükle birlikte fiyatı aynıya geliyor
FB7nin arka balata değişim vakti geldi, en fazla 5bin km dayanır diye düşünüyorum ve istemeden de olsa orjinal balata alacağım galiba