Yeni konu açmamak adına bu konudan devam etmek istedim, benimde bir sorunumsu bir durumum vardı, şu anda yok ama gelecek ay olabilir

Şu anda FB7yi rutinde Ankara ve çevre İç Anadolu illerinde kullanıyorum ve yazın klima açık olması haricinde klima kapalı iken değilken devir göstergesinde rolantide hiçbir oynama ile karşılaşmadım.
Ancak geçen haftalarda Mersin'e geçtiğimde ara ara rolantide beklemelerde rolantide devir inip inip tekrardan kendini düzeltiyordu, ve bu durum oldukça düzenli olarak gerçekleşiyordu. Bu durumla 3-4 kere rolantide araç boşta iken klima kapalı beklemelerimde karşılaştım. Bende aracın subap ayarı vaktinin geldiğini düşünmeye başladım haliyle.
Ancak daha sonra tekrardan Ankara tarafına geçince bu durumla tekrardan hiç karşılaşmadım, hemde bir kere bile
Acaba deniz seviyesinde, nemli ve sıcak bir şehirde motor LPG yüzünden hava-yakıt karışımını ideal ayarlayamadığı için mi rolantide oynamalar oluyordu?
Yoksa subap ayarındaki bozukluk deniz seviyesinde, nemli ve sıcak bir şehirde olduğum için mi kendini kolayca belli ediyordu anlayamadım

Subap ayarı 2 yıl önce 40bin km.de Honda Bora'da yapılmıştı ve araç şu anda 63bin civarında. Subap ayarının pek ideal yapıldığını düşünmüyorum ama zaten pek bozuk olmadığı için daha da bozduklarını da sanmıyorum

LPG ve subap ayarı tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

@Hakan_1453 @kipermufit @h.k_ahmet