VaiN
Özel Üye
- Ad Soyad
- Uğur Şenyavaş
- Aracınız
- Diğer Markalar
Castrol dedi sanırsam
Umarım sorun çıkarmaz.
Castrol dedi sanırsam
Po tavsiye eder misiniz arkadaşlar.Eskisehir yağ markası olarak Po kullanıyormuş..
Ben son iki bakım Po kullandım. Maxima 0w-20. Gayet iyi hiç bir sorun yaşamadım şu ana dek.
Umarım sorun çıkarmaz.
neden sorun çıkarsın ki hocam yağ yağdır) servisin koyduğu yağ sonuçta
Bana da 10 bin bakımında Castrol koydular. İlk bakıma kadar hiç yağ ile ilgili uyarı vermeyen araç ikinci bakıma kadar sürekli yağ uyarısı verdi. 20 bin bakımında Honda Genuine Motor Oil Type 2.0 koyulduğundan emin olduğum aracın kitapçığında yazdığı gibi. O günden beri hiç uyarı vermedi.
Servisle telefon konuşması yapıp motor yağını kendim götürebildiğimi teyit ettikten sonra RS aracımı 10.000 km bakımına götürürken motor yağını da yanımda götürdüm. Motul 5w-30Yukarıda bir arkadaş, hava filtresini bizim götürmemiz durumunda, ilgili parçayla vuku bulacak bir problemin garanti dışı kalacağını söylemiş ki mantıklı bence. Aynı şeyi diğer malzemelere yordayabilir miyiz? Mesela ben, RS im için Mobil 1 0w20 Advanced Fuel Economy almayı düşünüyorum. Yağdan kaynaklı bir problemde -yag eksiltme, yağ bakımı uyarısı vb.- garanti dışı mı değerlendirilir?
MI 6 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bende PO tercih ettim ve bir sıkıntı yaşamadım.Ben son iki bakım Po kullandım. Maxima 0w-20. Gayet iyi hiç bir sorun yaşamadım şu ana dek.
Servisle telefon konuşması yapıp motor yağını kendim götürebildiğimi teyit ettikten sonra RS aracımı 10.000 km bakımına götürürken motor yağını da yanımda götürdüm. Motul 5w-30
Biz kendiniz getirebilirsiniz dedik ama 0w-20 olmalıydı dediler. Ben bunu tercih ettim dedim. O zaman not düşmemiz gerekiyor dediler. Bir sorun olacağını düşünsem kendi aracıma bir sürü de para verip bu yağı almazdım yapacak bir şey yok not düşecekseniz dedim. Yani servisin kullandığıyla aynı viskozite değerine sahip bir yağ alırsak not düşmeyecekler gibi bir... ? Emin değilim ve bu tür tutumlar servisten servise de değişebilir.... Örnek bakım öncesi aradığım başka bir servis dışarıdan malzeme getirilmesini kabul etmiyoruz deyip kestirip atmıştı.
Olası bir sorunda bu tür şeyleri kullanmak isteyebilirler... Garantiden faydalanamama riskini göze alacaksanız servisin kullanacağından daha kaliteli olduğuna emin olmadığınız bir yağ seçmezseniz makul olur diye düşünüyorum.